Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθεισών διαδικασιών «θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου», καθώς δεν έχει αποφευχθεί πλήρως ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, ο οποίος «θα υποχωρήσει δραστικά με την ψήφιση της συμφωνίας και κυρίως με την ολοκλήρωσή της που θα καθιστά το δημόσιο χρέος βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο σε βάθος χρόνου».

«Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ»

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, επεσήμανε ότι κινείται πάνω «στις ράγες» της συμφωνίας που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής, καθώς «η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί κανένα συγκεκριμένο αίτημα για παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα στη Σύνοδο Κορυφής».

Ερωτηθείς για την άρση των capital controls, δήλωσε πως «οι έλεγχοι θα συνεχίσουν ημέρα με την ημέρα να χαλαρώνουν», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, αφού αν η προστασία αυτή αρθεί θα υπάρξει ανεπανόρθωτη κρίση εμπιστοσύνης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

«Κάποιοι βάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερη μοίρα»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι το κόμμα δεν βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης, ούτε διάσπασης αλλά σε πορεία ανασύνθεσης και ουσιαστικής επανίδρυσής του και άφησε αιχμές για τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

«Η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής έδειξε ότι υπάρχουν άτομα που νιώθουν πρώτα ΚΟΕ και μετά ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα ΔΕΑ, Πλατφόρμα και μετά ΣΥΡΙΖΑ. Κάποια από τα άτομα αυτά ίσως αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν τα διώχνει κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.