Τραγική ούτως ή άλλως η είδηση των τελευταίων ημερών: η κόρη του Στέλιου Παπαθεμελή έχασε τη ζωή της. Το ακόμα πιο μακάβριο της υπόθεσης είναι άλλο όμως. Τα μεγάλα sites που φροντίζουν για την έγκυρη κι έγκαιρη ενημέρωσή σας, αυτά που διαφημίζουν πως τα επισκέπτονται εκατομμύρια αναγνώστες κάθε μήνα (όλη η Ελλάδα τα διαβάζει, ακόμα και όσοι δεν διαθέτουν internet), μπέρδεψαν τις δύο κόρες.

Η Ελένη ήταν η άτυχη κοπέλα, η Λένα δηλαδή, την Αγγελική«πέθαναν» τα sites. Ίσως και γιατί ο… θάνατος της διάσημης Αγγελικής, που είναι μια εξαιρετική ηθοποιός, πουλάει περισσότερο. Ενώ, αντίθετα, η «φτωχή» Ελένη δεν είχε λάμψη, ένα κορίτσι ήταν που ζούσε στη Θεσσαλονίκη απλώς. Και να τα αφιερώματα στην άτυχη ηθοποιό, να οι φωτογραφίες της, βιογραφικά και λεπτομέρειες για την καριέρα της, μέχρι και τη συνέντευξη που έχει δώσει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (απ΄ όπου και το κείμενο αυτό) είδαμε αναδημοσιευμένη. Η Λένα δυστυχώς έχασε τη ζωή της την Τετάρτη, τα sites ωστόσο έχουν χάσει την αξιοπιστία τους πολύ παλιότερα.

Δεν γίνεται… κανονική δημοσιογραφία στο ελληνικό internet, οι βασικές της αρχές καταπατούνται καθημερινά. Δεν κάνουν ρεπορτάζ, δεν διασταυρώνονται οι πληροφορίες, ανθεί το copy-paste, τα νέα εξαπλώνονται ταχύτατα, είτε ισχύουν είτε όχι. Και καλά αν είναι ειδήσεις που δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία, πολλές φορές όμως τα πράγματα είναι τραγικά. Θα θυμάστε που βγήκε ο ίδιος ο Αντώνης Βαρδής να διαψεύσει τον θάνατό του. Τι να κάνει ο άνθρωπος τότε, μέχρι και φωτογραφία του έστειλε για να δείξει πως ζούσε ακόμα. Τον «έφαγαν» πριν την ώρα του προκειμένου να κερδίσουν το αποκλειστικό.

Αλλά το ίδιο δεν έγινε και με τον Σάκη Μπουλά; Το άκουσα κι εγώ ένα απόγευμα στο γραφείο μου στην «Εφημερίδα των Συντακτών», το διάβασα σε κάποια sites ενώ δούλευα. Τυγχάνει τα γραφεία της εφημερίδας στην Κολοκοτρώνη να είναι δίπλα σε ένα καφέ-μπαρ που είχε ο Σάκης Μπουλάς τότε, στην πλατεία Καρύτση. Κατέβηκα κάτω, τι να κάνω, να μιλήσω με τα παιδιά του καφέ, να πάρω πληροφορίες, να τους συλλυπηθώ σε τελική ανάλυση. Και ω, τι έκπληξη, ο Μπουλάς ήταν εκεί. Ολοζώντανος.

  Δημήτρης Κανελλόπουλος