Σκληρή κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση ασκεί σ γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης. Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών του καταλογίζει «λεκτικές ακρότητες» και επικρίσεις προς άλλους υπουργούς και την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αφήνει αιχμές για αναποτελεσματικότητα στην πάταξη της διαφθοράς στην αστυνομία.

Οπως επισημαίνει ο Τ.Κορωνάκης: «Ο Γιάννης Πανούσης έχει από την πρώτη στιγμή επιλέξει ρόλο κρίνοντας συναδέλφους του, τον ΣΥΡΙΖΑ και την νεολαία με λεκτικές ακρότητες, ως μη όφειλε. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι επί των ημερών του δεν έχουμε δει αποφασιστικά βήματα στο χτύπημα της διαφθοράς και τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, ενώ συνεχίζονται οι αναίτιες συλλήψεις συνδικαλιστών και αγωνιστών, οι επιθέσεις απέναντι σε κινητοποιήσεις και ένα γενικευμένο κλίμα ασυδοσίας και μη ελέγχου, που δυστυχώς προκαλεί ακόμα επιδεικτικά. Αυτό δεν νομίζω πως μπορεί να συνεχιστεί».

Την ίδια στιγμή σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, ο Γιάννης Πανούσης υποστηρίζει ότι «έχουμε από τις πιο δημοκρατικές αστυνομίες στον κόσμο», προσθέτοντας ότι «στην Ελλάδα απλώς όταν φοβόμαστε, λέμε “πού είναι η Αστυνομία;” και όταν δεν έχουμε προβλήματα φωνάζουμε “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι”».