Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι το πρόγραμμα της Θάτσερ του 1988, που στάθηκε αφορμή για να χάσει την εξουσία, ήταν «μεγαλύτερης ηπιότητας». 
 
Το νέο δάνειο έχει σκληρές ρήτρες, τόνισε, και πιστεύει πως οι δανειστές ποτέ δεν ήθελαν να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά «ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι η αριστερή ελληνική κυβέρνηση θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από τη δική τους λιτότητα».
 
Αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι έχουν εκρηκτική δημοφιλία. «Είναι ανέλεγκτα φαινόμενα που γέννησε η ίδια η στάση της ηγεσίας» επισήμανε. Σημείωσε δε ότι η ηγεσία έχει ήδη σφάλει στη διαχείριση προσώπων και καταστάσεων στο κόμμα. 
 
«Ο πρωθυπουργός δέχεται διάφορες ανόητες εισηγήσεις όπως εκλογές,Έκανε επιλογή η κυβέρνηση να φύγει μπροστά με μνημονιακή πολιτική, δεν συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο το τρίτο μνημόνιο» τέλος σήμειωσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει μπροστά με συμμαχίες ώστε να εφαρμόσει αυτό που ψήφισε, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο».