Μιλώντας στο Mega, ο Στάθης Λεουτσάκος ζήτησε να συζητηθεί το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να ζητήσει να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη της Βουλής προς την κυβέρνηση στα όργανα του κόμματος. Όπως είπε, πρέπει να εξεταστεί εάν εξυπηρετεί κάποιο σκοπό και ποιον, ενώ παράλληλα, κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει βάλει στην κατάψυξη τα κομματικά όργανα» και κατήγγειλε ότι «αυθαίρετα κάποιοι έχουν καταργήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι επικίνδυνο για το κόμμα και το λαό».

Ο Στάθης Λεουτσάκος, όπως και ο Θανάσης Πετράκος την ίδια ώρα στην ΕΡΤ1, αμφισβήτησαν ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τελικά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

«Αν η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της έχει τη στήριξη όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλει να εγκαταλείψει τις προγραμματικές δεσμεύσεις, τις προγραμματικές δηλώσεις της, και θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο, έχει τερατώδη πλειοψηφία στη Βουλή, 222 βουλευτές να το κάνει», εξήγησε ο κ. Λεουτσάκος, τονίζοντας ότι «τα μνημόνια δεν είναι ρεαλισμός, αλλά καταστροφή και υποταγή της χώρας» και επισήμανε: «Τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία, θα την υπερασπιστούμε έως το τέλος. Δεν υπηρετούμε μνημόνια».

Απαντώντας, στη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά απέρριψε ότι «η Αριστερή Πλατφόρμα προτείνει μνημόνιο και δραχμή», λέγοντας: «Δεν θέλουμε μνημόνιο με κανένα νόμισμα. Τα μνημόνια είναι τεχνογνωσία άλλων κομμάτων και δυστυχώς έγινε και από μεγάλο μέρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Λέω δυστυχώς από μεγάλο μέρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σαν πολιτικός φορέας δεν έχει πάρει καμία απόφαση στήριξης μνημονίων».

«Εμείς τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας θα την υπερασπιστούμε μέχρι τέλους», διαβεβαίωσε και κατέληξε λέγοντας πως «δεν υπάρχει καμία πρόταση ακόμα, όταν έρθει η πρόταση θα το κουβεντιάσουμε, μνημόνια εμείς δεν υπηρετούμε, όχι από εμμονή ή ιδεοληψία αλλά επειδή βυθίζουν στην καταστροφή του τόπου, μετατρέπουν τη χώρα μας σε μια νεοαποικία».