Αναλυτικά, στην έρευνα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 23%, ενώ ακολουθεί η ΝΔ με 19,5%.

Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων, οι ΑΝΕΛ δεν μπαίνουν στη Βουλή, καθώς συγκεντρώνουν 2%. Στο 3,5% εμφανίζεται η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ περνά το όριο του 3% η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Επιπλέον, στο 4,5% εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, στο 4% Το Ποτάμι, στο 5% το ΚΚΕ και 6,5% η Χρυσή Αυγή. Στο 25,5% καταγράφεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αβέβαιη είναι η συμπεριφορά σχεδόν του 1/3 των ψηφοφόρων που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Τσίπρας και ευρώ

Ωστόσο, δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς είναι ο πιο δημοφιλής μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Δεύτερος σε δημοφιλία είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ τρίτος ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως αποτυπώνεται, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιλέγει «ευρώ πάση θυσία», ενώ πάνω από το 50% εκτιμά ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι καλή.