Ο Κώστας Λαπαβίτσας καθιστά σαφές πως άλλαξαν οι όροι του χρέους. Στη συνέχεια λέει πως:  “Αυτό δε σημαίνει ότι έγινε βιώσιμο. Όλη μας η πολιτική γυρίζει γύρω από το χρέος. Θα είμαστε μόνιμα σε μία κατάσταση δυστοκίας”.
 
Ακόμη σχετικά με τη θέση της Λαικής Ενότητας ως προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει ότι: “Δεν έχουμε στόχο να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν και εκεί δεν μπορέσουμε, θα κάνουμε δημοψήφισμα όπως έκαναν και οι Βρετανοί”.
 
Επίσης πρόσθεσε ότι:” Η Ελλάδα είχε μία σειρά εκβιασμών. Ήταν απροετοίμαστη και πήγαινε στα τυφλά. Τα περιθώρια να μας αναγκάσουν να φύγουμε από την ΕΕ είναι πολύ μικρά. Εκτιμούμε ότι ένα κομμάτι της ευρωζώνης θα μας ανοίξει την πόρτα και θα μας αφήσει να φύγουμε”.
 
“Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα βρουν ισοδύναμα. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι υπογράψαμε ένα μνημόνιο με πολλή αυστηρή επιτήρηση Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αυτή η προοπτική. Από τον Οκτώβριο και μετά θα δούμε την διαφορά”, τονίζει ο υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα.
 
Ο ίδιος επισημαίνει ότι το 62% δεν αντανακλάται στις δημοσκοπήσεις και στα ποσοστά που δείχνουν ότι παίρνει η Λαϊκή Ενότητα.
Σύμφωνα με τον Κώστα Λαπαβίτσα δύο πράγματα έφερε η ΛΑ. Ε.: Πρώτον μπόρεσε  να την εμπιστευτεί ο κόσμος και δεύτερον ότι  οι προγραμματικές της θέσεις  έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα.
 
Η συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου δεν ήρθε στη Βουλή γιατί 30-35 % του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε με αυτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε ότι αφού τα πράγματα ήταν έτσι θα αντιμετώπιζε ένα πολύ μεγάλο πλήγμα, κατέληξε ο κ. Λαπαβίτσας.