Το θέμα των διαγωνισμών για τις ιδωτικοποιήσεις των λιμανιών και του ΟΛΠ, σχολίασε μεταξύ άλλων ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του The PressProject και στους Κώστα Εφήμερο και Γεράσιμο Λιβιτσάνο, κάνοντας λόγο για δεσμευτική και μνημονιακή υποχρέωση αν και όπως είπε πιστεύει ότι είναι λάθος.

«Έχουμε μια εργώδη κινητικότητα από τη μεριά του ΤΑΙΠΕΔ ως μη όφειλε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας, «για να τρέξει πολύ γρήγορα κι αναρμοδίως και χωρίς τους κανόνες που οφείλει να κρατήσει τη σύμβαση παραχώρησης του δημοσίου προς τον ΟΛΠ»

 
Σημαντική προϋπόθεση για να λειτουργήσει ένα λιμάνι, όπως είπε, είναι οι στοιχειώδεις κανόνες εξασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος ανεξάρτητα από το ποιο είναι το καθεστώς ιδιοκτησίας
 
«Η πρωτοβουλία του ΤΑΙΠΕΔ που είναι σε εξέλιξη πρέπει να σταματήσει γιατί η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν έχει αρμοδιότητα να αναλάβει τέτοιες ευθύνες» σημείωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας 
Με εκτενή δήλωσή του ο Θοδωρής Δρίτσας, μετά από τις δηλώσεις του στην εκπομπή του ThePressProject, κάνει λόγο για αυθαιρεσία του ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με τη διαδικασία της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ και καλεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην υπερβεί τον ρόλο της.
 
Ειδικότερα, ο κ. Δρίτσας αναφέρει ότι «σήμερα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αυθαίρετα «τρέχει» τη διαδικασία της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ παρακάμπτοντας μάλιστα και αγνοώντας ιδίως τους τελευταίους δύο μήνες την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το αρμόδιο υπουργείο και τη διοίκηση του ΟΛΠ, παρά το γεγονός ότι έγκαιρα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είχε λάβει από εμένα σχετική επιστολή».
 
«Εάν αληθεύουν πράγματι οι καταγγελίες και οι πληροφορίες ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο ή το πολύ τη Δευτέρα το ΤΑΙΠΕΔ θα παρουσιάσει και θα εισηγηθεί στην υπηρεσιακή κυβέρνηση την έγκριση του σχεδίου παραχώρησης, που είναι απολύτως άγνωστο ποιοι αναρμόδιοι το συνέταξαν, τότε είναι βέβαιο ότι το ΤΑΙΠΕΔ αυθαιρετεί», τονίζει.
 
Σημειώνει, τέλος, ότι «η δε υπηρεσιακή κυβέρνηση οφείλει να μην παραβλέψει στοιχειώδεις κανόνες ως προς το ρόλο της και τις αρμοδιότητες της και να μην τους υπερβεί».