του Ι. Β.

Σεπτέμβρης 2013: Οι φασίστες στοχοποίησαν τον Παύλο Φύσσα για την αντιφασιστική του δράση, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Αντίθετα, κάποιοι άλλοι, από την άλλη όχθη, προσπάθησαν να συμβάλλουν τα μέγιστα, ώστε να αποκαλυφθεί:

  • Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που εκείνη την περίοδο είχε αρχίσει να προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ
  • Η ανοχή της αστυνομίας στη δολοφονία

αλλά και στην κάλυψη των αντιφασιστικών διαδηλώσεων, σε ολόκληρο τον κόσμο, που ακολούθησαν.

Εκείνο το βράδυ, ο Π. Φύσσας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, βγήκε από καφετέρια όπου παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα και βρέθηκε αντιμέτωπος με περίπου 50 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στη συμβολή Ιφιγένειας και Π. Τσαλδάρη. Όπως αποδείχτηκε αργότερα, είχαν συγκεντρωθεί εκεί μετά από τηλεφωνήματα και μηνύματα ακριβώς γι' αυτό το σκοπό. Ο Γ. Ρουπακιάς έφτασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του και του επιτέθηκε με μαχαίρι, καταφέρνοντάς του πολλαπλά και σοβαρά τραύματα.

Πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ο Παύλος Φύσσας έδειξε το δολοφόνο του σε έναν από τους οκτώ αστυνομικούς που στο μεταξύ είχαν φτάσει στην περιοχή. Πριν συλληφθεί, ο δολοφόνος αρνήθηκε την πράξη του, τολμώντας μάλιστα να πει πως προσπάθησαν να τον χτυπήσουν και γι' αυτό έβγαλε μαχαίρι.

Σημαντικό κομμάτι στη δολοφονία ήταν η ολιγωρία της αστυνομίας. Χρειάστηκαν αρκετά λεπτά μέχρι να κληθούν ενισχύσεις στο σημείο, ενώ οι αρχικές εντολές, όπως ακούστηκαν από τους ασυρμάτους, ήταν να «παραμείνουν σε απόσταση» μέχρι να «προσέλθουν και έτερες ομάδες». Όμως παρά την ολιγωρία, μπροστά στα όσα συνέβησαν λίγα λεπτά της ώρας πριν, αλλά και μετά από τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού, ο Γ. Ρουπακιάς όπως και πολλά μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης συνελήφθησαν.

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα, το απόγευμα της Τετάρτης 18 Σεπτέμβρη, στις 18:00, στο σημείο δολοφονίας, Παναγή Τσαλδαρη 60 στην Αμφιάλη – Κερατσίνι.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, αριστερές οργανώσεις και εργατικά συνδικάτα. Το «παρών» έδωσε και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε λόγο για μία εγκληματική, μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων. Στόχος ομάδας συγκεντρωμένων έγινε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος έφθασε στο σημείο της συγκέντρωσης με το αυτοκίνητό του, όμως, όταν έγινε αντιληπτός, δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο, στη γωνία Σαλαμίνος και Τσαλδάρη, από οργισμένους κατοίκους και αντιφασίστες. Ο κ. Καμμένος φυγαδεύτηκε από την φρουρά του με ματωμένη μύτη και αποχώρησε αμέσως από το σημείο.

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο σημείο της στυγερής πολιτικής δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο Χρυσαυγίτη, ήταν μαζικό. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου, όπου η αστυνομία έκανε σποραδική χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ είχε προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές. Συγκεντρωμένοι έστησαν οδοφράγματα κι έβαλαν φωτιές σε κάδους, ενώ στην περιοχή πετούσε ελικόπτερο της αστυνομίας.


ΜΑΤ – συμμορίες – ασφαλίτες εναντίον διαδηλωτών

Διμοιρίες των ΜΑΤ παρακολουθούσαν χωρίς να παρεμβαίνουν τη δράση ομάδας αγνώστων εναντίον αντιφασιστών. Με την κάλυψη της αστυνομίας ομάδες ατόμων με πολιτικά πραγματοποιούσαν επιθέσεις με πέτρες εναντίον αντιφασιστών που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση για τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής.

 

Ασφαλίτες με πολιτικά πετάνε πέτρες με την κάλυψη των ΜΑΤ. Εμφανίστηκε αύρα στην Π.Τσαλδάρη, συνεχείς επιθέσεις στους δι…

Posted by ΕΡΤ Α.Ε. on Wednesday, 18 September 2013

Αμέσως μετά άνδρες των ΜΑΤ εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό εναντίον των διαδηλωτών με εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ χτυπούσαν ανεξέλεγκτα ακόμη και περαστικούς και τμήματα της πορείας που προσπαθούσαν να ανασυγκροτηθούν σε γύρω στενά.


«Όλοι τώρα στη ΓΑΔΑ»

«H αστυνομία – μαζί με φασίστες της Χρυσής Αυγής- επιτέθηκε βίαια στις δεκάδες χιλιάδες που διαδήλωσαν επί ώρες στους δρόμους του Κερατσινίου (αντίστοιχος αυταρχισμός υπήρξε και στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα). Υπάρχουν τραυματίες και δεκάδες προσαγωγές. Όλοι τώρα στη ΓΑΔΑ διαδηλώνοντας ενάντια στην καταστολή και το φασισμό και απαιτώντας να αφεθούν άμεσα όλοι οι προσαχθέντες ελεύθεροι. Κάτω η Χούντα και ο φασισμός. Δε θα φοβηθούμε…», σχολίαζε το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κείμενο συλληφθέντων της 18/9

«Τη Τετάρτη 18/9 μας συνέλαβαν στην πορεία που έγινε στο Κερατσίνι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από συμμορία φασιστών τη προηγούμενη μέρα. Συλλήψεις στο σωρό, μετά από επιθέσεις των ΜΑΤ.

Σήμερα, κρατούμαστε στη Γ.Α.Δ.Α. φορτωμένοι με σειρά ανυπόστατων κατηγοριών για «γεγονότα» που ποτέ δεν συνέβησαν. Αρκετοί από μας χτυπήθηκαν σοβαρά την ώρα της σύλληψης.

Ήμασταν εκεί και αν μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο, πάλι εκεί θα ήμασταν. Γιατί δολοφονήθηκε ένας άνθρωπος, αυτή τη φορά για τη πολιτική του δράση. Βρεθήκαμε εκεί ενάντια στον φασισμό και τις δολοφονικές επιθέσεις, είτε προέρχονται μέσα από νεοναζιστικές συμμορίες είτε μέσα από το ίδιο το κράτος και τη καταστολή.

Αρνούμαστε όλες τις κατηγορίες.

Προς τους διώκτες μας:

Δεν θα στήσετε πάνω μας την θεωρία των «δύο άκρων». Τη θεωρία ενός κράτους που κρατάει «τα ίσα» απέναντι στους φασίστες και τους αντιφασίστες, για να εδραιώσετε μια εικόνα «ομαλής διαχείρισης» που δήθεν κάνετε, πετώντας στον καιάδα της εξαθλίωσης όλο και περισσότερους από εμάς.

Κάποιοι έπρεπε να συλληφθούν για να στηθεί για πολλοστή φορά το ίδιο παραμύθι συλλήψεων και χτυπημάτων σκορπώντας τον φόβο ανάμεσα μας. Γνωρίζουμε καλά ότι το παιχνίδι είναι στημένο στις πλάτες όλων μας.

Εδώ, γνωρίζοντας ο ένας τον άλλον αισθανόμαστε πιο δυνατοί.

Ευχαριστούμε όλους τους αλληλέγγυους-ες και τους συντρόφους-ισες που βρίσκονται παντού. Εκφράζουμε στην οικογένεια και τους φίλους του Παύλου τη συμπαράσταση μας.

Κρατούμενοι-ες του τμήματος

«Προστασίας κράτους πολιτεύματος»

(6ος όροφος Γ.Α.Δ.Α.)»

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας: Τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα, τα Γιάννενα, τη Μυτιλήνη, τα Τρίκαλα, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, το Ρέθυμνο και το Αγρίνιο, καθώς και σε άλλες περιοχές. Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σημειώθηκαν κοντά σε γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Πάτρα, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη.

Όλα τα καλέσματα για αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και πορείες την 18η Σεπτέμβρη 2013:

ΑΘΗΝΑ (Κερατσίνι) στις 18:00 Παναγή Τσαλδάρη, 68

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Καμάρα) στις 18:00 Εγνατίας 121

ΠΑΤΡΑ στις 18.00, ξεκιναει από πλατεία Βασιλέως Γεωργίου

ΛΑΡΙΣΑ στις 18:30 Κεντρική Πλατεία

ΚΟΖΑΝΗ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΜΥΤΙΛΗΝΗ στις 18:00 Πλατεία Σαπφούς

ΧΙΟΣ στις 18:30 Πλατεία Βουνακίου

ΚΡΗΤΗ

(ΧΑΝΙΑ) στις 18:00 Πλατεία Αγοράς

(ΡΕΘΥΜΝΟ) στις 18:00 Δημαρχείο

(ΗΡΑΚΛΕΙΟ) στις 19:00 Πλατεία Ελευθερίας

ΚΟΡΙΝΘΟΣ στις 19:00 Πλατεία Περιβολάκια

ΚΑΛΑΜΑΤΑ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΠΡΕΒΕΖΑ στις 18:00 Πλατεία Δικαστηρίων

ΒΟΛΟΣ στις 18:00 Πλατεία Ελευθερίας

ΑΓΡΙΝΙΟ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΤΡΙΚΑΛΑ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΣΕΡΡΕΣ στις 18:00 Πλατεία Κρονίου

ΓΙΑΝΝΕΝΑ στις 19:00 Νομαρχία

ΚΟΜΟΤΗΝΗ στις 18:00 Κεντρική Πλατεία

ΘΗΒΑ στις 20:00 στην κεντρική πλατεία

ΤΡΙΚΑΛΑ στις 19:00 πλατεία Ρήγα Φεραίου

ΚΕΡΚΥΡΑ στις 18:00 στην οδό Ιωάννου Θεοτόκη έξω από το τμήμα του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου ΛΙΒΑΔΕΙΑ στις 19:00 στην κεντρική Πλατεία

ΑΙΓΙΟ: στις 19:00 στα Ψηλά Αλώνια

ΚΑΒΑΛΑ: 18:00  πλ. Καπνεργάτη

ΚΑΡΔΙΤΣΑ στις 18:00 Κεντρική πλατεία (Ελευθερίας)

ΑΡΤΑ: στις 20.00 στον Άγιο Δημήτριο

ΝΑΥΠΛΙΟ στις 18:00 στην πλατεία Δημαρχείου

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: στις 17.30 θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία από την πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι προς την Π. Τσαλδάρη στην Αμφιάλη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: 19:00 στο Δημαρχείο

Ο Παύλος Φύσσας κηδεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 στο νεκροταφείο Σχιστού. Όταν βγήκε το φέρετρο από την εκκλησία ακούστηκαν τα συνθήματα «Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει», «Θάνατος στον φασισμό»

Χωρίς κανένα σεβασμό στη μνήμη του νεκρού από χέρι χρυσαυγίτη, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αφού τόνισε ότι «σε πολιτικές δολοφονίες του παρελθόντος δεν κινήθηκε καμία νομική διαδικασία εις βάρος των κομμάτων των οποίων μέλη ήταν οι δράστες», κάλεσε σε ανοικτή συγκέντρωση τα μέλη και τους οπαδούς της Χ.Α. στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, την Πέμπτη 19 Σπετεμβρίου 2013 στις 19:00.

Στην ανακοίνωση του ναζιστικού κόμματος υποστήριζαν: «Η τρομοκρατία του αριστερού μορφώματος δεν είναι ικανή να διασπάσει και να ρίξει σε παγίδες το κίνημα μας, γι' αυτό συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά υψώνοντας τείχη σε όλους αυτούς που διαβάλουν τις αρχές μας και τις ιδέες μας.»

Τα συνδικάτα καλούν σε Αντισυγκέντρωση

«Τα συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς του Πειραιά καλούν τους εργαζόμενους και όλον το λαό του Πειραιά αύριο σε συγκέντρωση για να καταδικαστεί η πρόκληση της Χρυσής Αυγής, που τολμάει να διοργανώσει συγκέντρωση στη Νίκαια. Το εργατικό κίνημα θα κόψει το χέρι των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής, που είναι το τσιράκι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι εργάτες, οι εργάτριες, ο λαός να διώξουν τους φασίστες από όλες τις γειτονιές.»

Η συγκέντρωση των συνδικάτων και των μαζικών φορέων του Πειραιά με κεντρικό σύνθημα «ΕΞΩ οι φασίστες από τον Πειραιά και από κάθε λαϊκή γειτονιά» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Δαβάκη στο Περιβολάκι της Νίκαιας.

Προκλητική η αστυνομία

Ένταση με φασίστες, όταν ομάδα τους έγινε αντιληπτή από τους διαδηλωτές οι οποίοι τους κυνήγησαν στα γύρω στενά της πλατείας Δαβάκης στο Περιβολάκι. Τα μπλοκ του ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεκίνησαν πορεία στις γειτονιές της Νίκαιας, ενώ τα μπλοκ των αντιεξουσιαστών συγκροτούνταν στο κάτω μέρος τη πλατείας. Ξεκινώντας δέχθηκαν επίθεση από διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες προκαλούσαν συνεχώς τους διαδηλωτές. Ισχυρή περιφρούρηση από τους διαδηλωτές που απαντούσαν στις προκλήσεις. Το μπλοκ του ΠΑΜΕ συνέχιζε στην Πέτρου Ράλλη ενώ τα υπόλοιπα μπλοκ στην οδό Βιθυνίας, ενώ η αστυνομία  και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ ακολουθούσαν τους τελευταίους.

Ένταση στα Εξάρχεια

Αστυνομικοί προσπάθησαν να κυκλώσουν κόσμο στα Εξάρχεια, μετά από επίθεση στα ΜΑΤ στην Χαρ. Τρικούπη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Δυνάμεις των ΜΑΤ ανέβηκαν από την Ζωοδόχου Πηγής και προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους στα γύρω στενά από την πλατεία Εξαρχείων. Ένα αυτοκίνητο κάηκε στην Αραχώβης ενώ κάδοι βρίσκονταν στις φλόγες στην Μπενάκη. Ομάδες ΔΕΛΤΑ εμφανίστηκαν ενώ τα ΜΑΤ ήταν πάνω στην πλατεία και κόσμος πολύς εγκλωβισμένος στο ΒΟΞ. Στην Βαλτετσίου δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα και χτύπησαν δύο άτομα και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Νέα αντι-συγκέντρωση 21/9 στη Νίκαια

Την ημέρα που οι ναζιστές προανήγγείλαν με θρασύτητα ότι θα μοιράσουν τρόφιμα μόνο σε Έλληνες προκαλώντας το λαό της πόλης, συγκέντρωση διοργάνωσαν σωματεία, συνδικάτα και φορείς του Πειραιά, το Σάββατο, στις 10.00 π.μ., στην πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια.

Στην κοινή ανακοίνωση των φορέων και των σωματείων που καλούσαν στη συγκέντρωση αναφέρονται τα εξής:

«Τα φασιστοειδή πήραν ήδη μια πρώτη απάντηση στις εργατογειτονιές του Περάματος, του Κερατσινίου και της Νίκαιας με τις μαζικότατες συγκεντρώσεις των προηγούμενων ημερών.

Οι φονιάδες ναζιστές είναι ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας, το λαϊκό κίνημα δεν θα τους αφήσει ούτε να ανασάνουν.

Αυτό βροντοφώναξε ο λαός της Β' Πειραιά, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια.

Για όλους είναι πλέον καθαρό ότι είναι τσιράκια των αφεντικών. Δεν μας τρομάζουν, δεν μας φοβίζουν.

Όσο η απομόνωσή τους γίνεται υπόθεση του λαϊκού κινήματος, το δηλητήριό τους δεν μας πιάνει.    

Τώρα το λαϊκό κίνημα, τα ταξικά συνδικάτα, ο κόσμος του μόχθου πρέπει να δώσουμε μια ακόμα απάντηση όσο κι αν στενάζουμε από την ανεργία, από την ανελέητη επίθεση σε κάθε κατακτημένο δικαίωμα, όσο δύσκολα κι αν την βγάζουμε, δεν θέλουμε ούτε νερό από τα μαύρα σκυλιά της Χρυσής Αυγής.

Διοργανώνουν διανομή τροφίμων με τις πλάτες των εφοπλιστών για να δημιουργήσουν ανοχή για τη δολοφονική τους δράση.

Μετά το μαφιόζικο χτύπημα στο Πέραμα ενάντια στους πρωτοπόρους συνδικαλιστές της Ζώνης, μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από το Κερατσίνι, έχουν το θράσος να καλούν σε διανομή τροφίμων στο Περιβολάκι της Νίκαιας.

Όπως πήραν απάντηση στη συγκέντρωση που είχαν εξαγγείλει και ακύρωσαν την Πέμπτη, κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, έτσι και τώρα. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.     

Μαζική, λαϊκή κινητοποίηση και δράση τώρα.

Όλοι το ΣΑΒΒΑΤΟ στις 10.00 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Έξω οι φασίστες από τη Νίκαια.

Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά.

Έξω οι φασίστες από κάθε χώρο δουλειάς»

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν:

Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ “Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”, Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας.

Την προηγούμενη μέρα, σε αντιφασιστική συγκέντρωση στη Δάφνη, ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα. Ακολούθησε ένταση με επέμβαση της αστυνομίας και χρήση χημικών.

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύθηκε μέχρι τις 12 το βράδυ, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση – εκδήλωση που σχετίζεται με διανομή τροφίμων και άλλων ειδών από πολιτικά κόμματα, σε όλους τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στο δρόμο με το σύνθημα «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά».  Η πορεία έφτασε στο Περιβολάκι, εκεί όπου οι φασίστες προγραμμάτιζαν να κάνουν συσσίτιο μόνο για Έλληνες και το οποίο βεβαίως ακυρώθηκε.

Διαδηλώσεις εκτός της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, την Βαρκελώνη, την Βαλένθια, την Κων/πολη, τη Φλωρεντία, το Μιλάνο, τη Ρώμη, Το Μπρίστολ, το Λονδίνο, το Εδιμβούργο και πόλεις, ενώ πανό αλληλεγγύης είδαμε μέχρι και στα μεγαλύτερα γήπεδα ευρωπαϊκών ομάδων.

Χιλιάδες λαού βγήκαν και τις επόμενες μέρες στο δρόμο, εκατοντάδες διαδηλώσεις σε όλη την χώρα και το εξωτερικό βροντοφώναξαν «σιγά μην φοβηθώ», με αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας με κατεύθυνση τα γραφεία της Χ.Α. στη Μεσογείων την 25η Σεπτέμβρη 2013.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Συνεχίζουμε. Τείχος αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας. Η δολοφονική συμμορία, το όπλο του συστήματος ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία, ο φασισμός
θα τσακιστούν.

Παντού και πάντα αντίσταση.