Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, υποστήριξε ότι υπάρχει λύση και διέξοδος από τη λιτότητα, την οποία έχει μόνο το ΚΚΕ, καθώς η ψήφος στα άλλα κόμματα είναι εμπόδιο σε οποιαδήποτε ελπίδα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. 
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λιγότερο υπεύθυνος από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τους νόμους περικοπής κοινωνικών δικαιωμάτων των γυναικών, για την επιδείνωση της ζωής τους.Δεν του αξίζει μια “δεύτερη ευκαιρία” γιατί δεν θα τη χρησιμοποιήσει έστω για να επαναφέρει τις κατακρεουργημένες κατακτήσεις. Αλλά και με την αποχή δεν υπερασπίζεστε το δικό σας συμφέρον, τις δικές σας ανάγκες.ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι στην ίδια ομάδα του καπιταλιστικού δρόμου και της ΕΕ που φέρνει μνημόνια διαρκείας για τους λαούς, φτώχεια και ανεργία».
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, επιτέθηκε και στη Λαϊκή Ενότητα, η οποία όπως είπε, είναι το κόμμα των πρώην υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δήλωναν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση όταν έφερε το μνημόνιο. 
 
Στη συνέχεια, τα πυρά του κ. Κουτσούμπα στράφηκαν στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας: «Κανείς να μην γίνει, με την ψήφο του, πολιτικά συνυπεύθυνος για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Να την καταδικάσει και να συμβάλλει στον αγώνα ενάντια στο ναζισμό και το σύστημα που τον γεννά, όπως από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει το ΚΚΕ».
 
Κλείνοντας, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι «Το πραγματικό ερώτημα για το λαό, την Κυριακή, δεν είναι ποιος από τους δύο, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ, θα υπογράφει τους νόμους – λαιμητόμους του μνημονίου.Το ερώτημα είναι πώς όλα αυτά θα τα αντιπαλέψουμε, πώς θα ανοίξουμε τον δρόμο της ανατροπής».