Τσίπρας: Ο λαός θα δώσει εντολή για ισχυρή κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 661ο εκλογικό τμήμα στην Κυψέλη και αμέσως μετά τόνισε ότι ο λαός θα πάρει το μέλλον στα χέρια του, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Η Ελλάδα των δημοκρατικών παραδόσεων προσέρχεται σήμερα στις κάλπες. Ο λαός θα πάρει το μέλλον στα χέρια του και θα επισφραγίσει τη μετάβαση σε μια νέα εποχή. Θα δώσει εντολή ισχυρής κυβέρνησης με ορίζοντα τετρατίας και εντολή για μια κυβέρνηση μάχης που θα συνεχίσει με το ίδιο σθένος και πάθος να υπερσπίζεται το δίκιο του λαού μας. Που θα κάνει τόσο στην Ευρώπη αλλά και μέσα στη χώρα τις μεγάλες συγκρούσεις που είναι αναγακαίες. Είμαι αισιόδοξος, αύριο ξεκινάει μια καινούρια μέρα που μπορούμε να την κερδίσουμε από σήμερα. Όταν ο λαός είναι στην πρώτη γραμμή, τα πάντα είναι δυνατά».

Μεϊμαράκης: Να τελειώνουμε με το ψέμα και τους δήθεν

Στο 64ο εκλογικό τμήμα, που στεγάζεται στο 1ο γενικό λύκειο Αμαρουσίου, ψήφισε ο Ευ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως οι πολίτες θέλουν να τελειώνουν με το ψέμα και τους δήθεν και να φέρουν την αλήθεια.

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής. Δε μιλάνε οι πολιτικοί αλλά οι πολίτες με την ψήφο τους. Πιστεύω ότι θέλουν να διώξουν το γκρίζο, το ψέμα τη μιζέρια και τους δήθεν. Θέλουν να φέρουν την αλήθεια και τους αυθεντικούς για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους τους Έλληνες και κυρίως για τον στυλοβάτη της οικογένειας. Τη γυναίκα. Θέλουμε το βράδυ να έχουμε την εμπιστοσύνη όλων, ανεξαρτήτως του τι θα ψηφίσουν. Απόψε το βράδυ όλοι οι Έλληνες μαζί θα γιορτάσουμε τη νέα Ελλάδα που ξημερώνει αύριο».

Θεοδωράκης: Είμαστε έτοιμοι για μικρούς συμβιβασμούς

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 9ο δημοτικό σχολείο της Χαλέπας, στα Χανιά της Κρήτης και εξερχόμενος δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει σε μικρούς συμβιβασμούς

«Ελπίζω να έχουμε μικρή αποχή. Να σηκωθεί ο κόσμος να πάει να ψηφίσει. Να ψηφίσει αλλιώς. Για τα παιδιά του. Η Ελλάδα μπορεί και νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον.Να μην κάνουμε επιστροφή σε παλιές ημερομηνίες.Η Ελλάδα μπορεί. Εμείς μπορούμε. Η Κρήτη και τα Χανιά δείχνουν το δρόμο. Από σήμερα το βράδυ πρέπει να είναι μια μέρα δουλειάς. Είμαστε έτοιμοι για μικρούς δίκαιους συμβιβασμούς. Να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο νέων εκλογών, να ξεχάσουμε όσα λέγαμε προεκλογικά που μας χώριζαν και να θυμηθούμε όσα λέγαμε που μας ένωναν. Να δούμε πώς θα συνεργαστούμε όλοι. Το τι θα γίνει θα εξαρτηθεί από την ψήφο του λαού. Ζητάμε να γίνουμε η μηχανή των αλλαγών».

Κουτσούμπας: Να αξιοποιήσει ο λαός την πείρα του

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη Νέα Ιωνία όπου ψήφισε, στο 2ο Γυμνάσιο δήλωσε: «Να αξιοποιήσει ο λαός τη μεγάλη πείρα του, να πάει μαζικά στην κάλπη να ενισχύσει τη μόνη δύναμη που μπορεί να σταθεί μαζί του στην πρώτη γραμμή. Καλώ τον κόσμο να προσέλθει στην κάλπη. Να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας»

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην εικόνα που συνάντησε στα διόδια, όπου ο κόσμος πλήρωνε κατά τη διέλευση του «Επικοινώνησα με την πρωθυπουργό γιατί ερχόμενος από τη Λιβαδειά είδα πολλούς ανθρώπους να πληρώνουν στα διόδια. Δε γίνεται ο λαός μας που πληρώνει τόσα χαράτσια να πληρώνει για τη μετακίνησή του ακόμα και σήμερα. Υπήρχε εντολή, απ'ότι μου είπε η κ.Θάνου, να μείνουν ανοιχτά τα διόδια, αλλά προς το παρόν δεν έχει ισχύσει. Οι δρόμοι έπρεπε έτσι κι αλλιώς να είναι λαϊκή περιουσία».

Καμμένος: Να διαλέξει ο λαός ανάμεσα στο αύριο και το χθες

Στο χωριό Λαράνι του Ηρακλείου της Κρήτης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Αφού ψήφισε, ο κ. Καμμένος είπε: «Οι σημερινές εκλογές, έχουν ένα μήνυμα που πρέπει να αποφασίσει να στείλει ο λαός. Αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο, ή ψήφο ασυλίας στο χθες. Από τη λεβεντογέννα Κρήτη και την πατρίδα του Ελ. Βενιζέλου θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι η διχόνοια και ο μεγαλύτερος εχθρός μας για την εικόνα μας στο εξωτερικό είναι η διαφθορά. Ο λαός ασκεί το συνταγματικό του δικαίωμα. Ελπίζω να εξελιχθούν όλα ομαλά και το βράδυ πιστεύω ότι θα έχουμε κυβέρνηση».

Γεννηματά: Να τελειώσει η σύγκρουση του δικομματισμού

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τους παλιούς ψηφοφόρους του κόμματος να επιστρέψουν στο «σπίτι» τους και εξέφρασε την ελπίδα της να τελειώσει το βράδυ η σύγκρουση του δικομματισμού.

Μεταφέραμε ένα μήνυμα ενότητας και ελπίδας σε όλη την Ελλάδα. Το κοινό μας σπίτι είναι εδώ. Το αίμα νερό δε γίνεται. Καλούμε όλους όσους μας στήριξαν στο παρελθόν, να μας εμπιστευθούν και πάλι. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση τετραετίας χωρίς να συνθλίψουμε τον ελληνικό λαό. Απαιτούνται συνεργασίες. Το βράδυ θα πρέπει επιτέλους να τελειώσει η σύγκρουση του δικομματισμού».