Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, τονίζει πως μέσα από επιστολή είχε αιτηθεί στο υπουργείο Οικονομικών να υπάρξει ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια, όπως είχε συμβεί και τη μέρα του δημοψηφίσματος. Ωστόσο, δεν έλαβε ποτέ απάντηση από το ΥΠΟΙΚ.

«Το υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο που απέστειλε στις 29 Αυγούστου 2015 προς το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αιτήθηκε τη διαμεσολάβησή του, προκειμένου να ισχύσει για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ό,τι ίσχυσε και στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σχετικά με την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια.

Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών δεν έλαβε καμία απάντηση, στο αίτημα του, για την ελεύθερη διέλευση των εκλογέων από τους σταθμούς διοδίων της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν επιτρέπουν τη δωρεάν διέλευση οι κοινοπραξίες αυτοκινητοδρόμων

Η δωρεάν διέλευση των διοδίων, λόγω των εκλογών, δεν προβλέπεται από τις συμβάσεις παραχώρησης και το κόστος θα έπρεπε να καλύψει το κράτος, ήταν η απάντηση των κοινοπραξιών των αυτοκινητόδρομων στο αίτημα της διακομματικής επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών για δωρεάν διέλευση λόγω των εκλογών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι εταιρείες αναμένουν ακόμη την αποπληρωμή των διελεύσεων από τους αυτοκινητόδρομους και τη γέφυρα Ρίου – Αντιρίου την ημέρα του δημοψηφίσματος, τις οποίες εκτιμούν σε εκατομμύρια ευρώ.

Έκκληση Χριστοδουλάκη για άνοιγμα έστω και την τελευταία στιγμή

Έκκληση να ανοίξουν τα διόδια έστω και για την επιστροφή των ψηφοφόρων έκανε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης

«Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ζητήσει να υπάρξει η ίδια κατάργηση των διοδίων που επικράτησε και στο δημοψήφισμα λόγω της δυσκολίας των πολιτών με τα capital controls», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «αμέσως η αρμόδια γενική γραμματεία δημοσίων έργων έστειλε επιστολή σε αυτούς που διαχειρίζονται τα διόδια να επιδείξουν την ίδια ανοχή και σήμερα».

«Με λύπη διαπίστωσα ότι αυτό δεν συνέβη παρά τις προσδοκίες περί του αντιθέτου», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης και απηύθυνε έκκληση να απελευθερωθούν τα διόδια έστω κατά την επιστροφή των ψηφοφόρων.

«Γι’ αυτό ήθελα να κάνω έκκληση να απελευθερωθούν τα διόδια έστω και κατά την επιστροφή, έτσι ώστε να διευκολυνθεί κατά το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ο ψηφοφόρος να ασκήσει ανεμπόδιστα και αγόγγυστα το εκλογικό του δικαίωμα», δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών