Ο Γάλλος πρόεδρος, από το Μαρόκο όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι: «Είναι μια σημαντική επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Ένα σημαντικό μήνυμα για την ευρωπαϊκή αριστερά».

«Η Ελλάδα θα γνωρίσει τώρα περίοδο σταθερότητας με μία στέρεη πλειοψηφία. Αναμφίβολα θα επισκεφθώ την Αθήνα τις προσεχείς εβδομάδες. Είναι μία σημαντική επιτυχία για την Ευρώπη που πρέπει να ακούσει το μήνυμα των Ελλήνων» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ανακοινώσεις Πιτέλα και Βέμπερ για Τσίπρα

Ανακοινώσεις εξέδωσαν και οι ηγέτες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάρτενς Βέμπερ.

Ο Τζιάνι Πιτέλα, στην ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι οι εκλογές στην Ελλάδα αποτελούν νίκη της δημοκρατίας και των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει ότι χρειάζεται «σε συνεργασία με το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ, για να σχηματιστεί μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση τετραετίας». Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, ο Τζιάνι Πιτέλα κάνει αναφορά στην ανάγκη διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Ο Μάρτενς Βέμπερ, ηγέτης του ΕΛΚ, ξεκαθαρίζει ότι η νίκη υπαγορεύει στη νέα κυβέρνηση, να σεβαστεί πλήρως τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, ενώ τονίζει ότι «Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή που να δέχεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες του παιχνιδιού και θα συνεχίσει να στηρίζει τη μεταρρυθμιστική πορεία»