Το πρόγραμμα της ΕΡΤopen έβγαινε  χωρίς άδεια και την εποχή της ΝΕΡΙΤ κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και στη συνέχεια όταν επαναλειτούργησε η ΕΡΤ μέσα από τον ίδιο φορεά.
 
Οι αστυνομικές δυνάμεις πήγαν στο σημείο εκπομπής του σταθμού στο Γαλάτσι και για να μην οδηγηθεί στο τμήμα ο τεχνικός που βρισκόταν στον πομπό, εμφανίστηκαν οι δύο συνδικαλιστές και ανέλαβαν την ευθύνη. Η κινητοποίηση αυτή συμπίπτει χρονικά με την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης.

Αργότερα το μεσημέρι, ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Λαϊκή Ενότητα: Αυταρχική και εκδικητική πράξη η σύλληψη Καλφαγιάννη


«Δεν πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και το μνημονιακό της έργο  ξεκίνησε με μια αυταρχική, αυθαίρετη, βάναυση και εκδικητική σύλληψη του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και βασικού συντελεστή του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοσταθμού εργαζομένων της ΕΡΤ , του Δημήτρη Κούνη, Ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ και Κώστα Πετράκη αλληλέγγυου της ERTOPEN», αναφέρει η Λαίκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της.
 
Όπως επισημαίνει, «οι λόγοι της αυταρχικής σύλληψης είναι ανυπόστατοι και οι προβαλλόμενες δικαιολογίες προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία».


Σχόλιο της Ert Open για τη σύλληψη


«Η “πολλά υποσχόμενη” εκκαθάριση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου ξεκίνησε από την ΕΡΤopen που κράτησε ζωντανή την φωνή της κοινωνίας για πάνω από δυο χρόνια.
 
…Μια  εκκαθάριση που προφανώς θα τελειώσει εκεί
 
 Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης προέδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Δημήτρης Κούνης, ταμίας της Ομοσπονδίας προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης για τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤopen και κρατούνται για την ώρα».
 

Μακρη: Πρώτη φορά αριστερή χούντα!

Η Ραχήλ Μακρή και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βρέθηκαν στο ΑΤ Κυψέλης όπου κρατούνταν ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης. Η κυρία Μακρή, δήλωσε: 

«Ο κόσμος αρχίζει και αντιλαμβάνεται ακριβώς τι θα πει πρώτη φορά αριστερή χούντα σε όλο της το μεγαλείο. Οι μήνες που θα ακολουθήσουν θα είναι ακόμα πιο σκληροί. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα σχέδιο εξόντωσης όλων των φωνών, οι οποίες αντιστάθηκαν και αντιστέκονται απέναντι σε όλη αυτή την λαίλαπα».


ΑΔΕΔΥ: Τρομοκρατικού χαρακτήρα η σύλληψη του Π. Καλφαγιάννη

Αναίτια και τρομοκρατικού χαρακτήρα χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ τη σύλληψη,
εκφράζοντας «την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στους δύο συλληφθέντες συνδικαλιστές και καταδικάζει τις αυταρχικές, αστυνομικές μεθόδους». Τέλος, καλεί τη νέα Κυβέρνηση και τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να παρέμβουν για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.