Στη δήλωσή του ο Δ. Καμμένος αναφέρει: «Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα.

» Το προηγούμενο δελτίο τύπου είναι σε πλήρη ισχύ.

» Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ' αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει».

Νωρίτερα, με μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, προανήγγειλε την εξέλιξη:


Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ζητήθηκε από τον Δ. Καμμένο να παραιτηθεί και στη θέση του θα τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Επικοινωνία Τσίπρα – Καμμένου

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του ΑΠΕ, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweet του Δημήτρη Καμμένου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Π. Καμμένο να διερευνήσει τη γνησιότητα των tweet, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που είναι αυθεντικά δεν μπορεί αυτό να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζητήθηκε από τον Πάνο Καμμένο, στην περίπτωση που είναι γνήσια, να εξετάσει και το ενδεχόμενο αντικατάστασης του υφυπουργού.