Το περιστατικό αναδεικνύει με μεγάλη γλαφυρότητα το δράμα των ανθρώπων, που  ταλαιπωρούνται από τον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη Συρία. Η νεογέννητη, ονομάστηκε Αμέλ (Ελπίδα), αφού επέζησε από τον βομβαρδισμό που την βρήκε στην κοιλιά της μητέρας της.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εναέρια επιδρομή και βομβαρδισμός στο Χαλέπι, στη διάρκεια του οποίου υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές τα σπίτια της πόλης. Όπως αναφέρει το cnn, σε ένα από τα σπίτια βρισκόταν η Αμίρα, μητέρα τριών παιδιών και έγκυος στον ένατο μήνα. Όλα τα παιδιά τραυματίστηκαν, όπως και η μητέρα η οποία αιμορραγούσε, έχοντας χτυπηθεί στην κοιλιά και στο κεφάλι.

Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί θεώρησαν απαραίτητο να προχωρήσουν σε επέμβαση, καθώς η ζωή της μητέρας αλλά και του εμβρύου βρισκόταν σε κίνδυνο. Όταν όμως άνοιξαν την κοιλιά της εγκύου, αντίκρισαν κάτι  πρωτοφανές. Το έμβρυο είχε φυτεμένο πάνω από το αριστερό του μάτι ένα θραύσμα από την οβίδα που είχε τραυματίσει τη μητέρα του και παρ’ όλα αυτά ήταν ζωντανό.

Οι γιατροί έσπευσαν να αφαιρέσουν το θραύσμα, ενώ ο Δρ. Μοχάμεντ Ταμπά, που συνεργάστηκε άμεσα με το ιατρικό επιτελείο που ανέλαβε την εγχείρηση, δήλωσε «Δεν ξέρουμε αν το βρέφος έσωσε την μητέρα, ή η μητέρα το βρέφος. Σίγουρα πάντως τα πυρά του διαβολικού καθεστώτος προσπάθησαν να τις σκοτώσουν και τις δύο. Δεν είχε γεννηθεί καν και αποτέλεσε στόχο. Ελπίζω να έχει ένα καλύτερο μέλλον στο εξής». Ο αναισθησιολόγος, σημείωσε πως «Οι οβίδες είναι καθημερινό φαινόμενο. Έχουν σκοτώσει, γυναίκες παιδιά και πολλούς ηλικιωμένους».