«Κατά τις 12 με πήρε ο αδερφός μου και μου είπε τρέχα μαχαιρώσαν το παιδί. Πήγα εκεί και είδα τη Χρύσα να έχει στα πόδια της τον Παύλο, τα μάτια του ήταν γυρισμένα. Το μυαλό μου πήγε στη Χρυσης Αυγής  γιατί τους ενοχλούσαν τα τραγούδια του». Ο Παναγιώτης Φύσσας, στάθηκε ενώπιον του δικαστηρίου και του δολοφόνου του γιού του Γιώργου Ρουπακιά και μίλησε με λεπτομέρειες για την ημέρα της δολοφονίας.

Ο ίδιος ο Γιώργος Ρουπακιάς, αποδέχτηκε την κατηγορία για ανθρωποκτονία, αλλά όχι τη συμμετοχή σε εγκλημματική οργάνωση, ενώ ο συνήγορός του έκανε λόγο για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ήταν επαγγελματικό χτύπημα

Ο Παναγιώτης Φύσσας, ανέφερε ότι τη στιγμή που εκείνος έφτασε στο σημείο της δολοφονίας του γιου του, ο Παύλος ήταν παγωμένος και άρχισε μάταια να του φωνάζει στο αυτί μήπως συνέλθει. Αργότερα στο νοσοκομείο ο γιατρός του είπε: «Ακόμη και αν γινόταν εδώ απ’έξω, δεν θα τον προλαβαίναμε. Ήταν επαγγελματικό το χτύπημα. Τον κάρφωσε στην καρδιά και έστριψε το μαχαίρι».

«Πήγα να πάρω τη μάνα του. Τι να της πω; Της είπα ότι το παιδί γλίστρησε και έχει χτυπήσει στο κεφάλι. Δεν ήθελα να της το πω από το τηλέφωνο. Ήθελα να της το πουν οι γιατροί ώστε αν πάθει κάτι να την προλάβουν».

Ο πατέρας του δολοφονημένου τραγουδιστή, είπε ότι ο γιος του δούλευε κατά διαστήματα στο Πέραμα, στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, πως στα τραγούδια του μιλούσε για την ειρήνη και την αγάπη, ενώ δεν είχε στο παρελθόν δεχθεί απειλές από τη Χρυσή Αυγή.

Επέρριψε ευθύνες στην αστυνομία, η οποία, όπως δήλωσε, ήταν παρούσα αλλά δεν έκανε τίποτα να αποτρέψει το συμβάν, παρ’ότι είδε 60 άτομα να μαζεύονται στον χώρο, ενώ δήλωσε ότι σύμφωνα με μαρτυρίες  όταν περνούσαν χειροπέδες στον Ρουπακιά, εκείνος είπε: «Τι πας να κάνεις; Δικός σας είμαι».

Ισχυρίστηκε ότι το έγλημα ήταν οργανωμένο καθώς όσα μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στο σημείο ειδοποιήθηκαν με μήνυμα στα κινητά τους ενώ κατονόμαστε τον Πατέλη ως πυρηνάρχη τηςΧρυσής Αυγής Νίκαιας, συμπληρώνοντας για τον Νίκο Μιχαλολιάκο ότι «Είναι ο αρχηγός. Είναι ο Μιχαλολιάκος. Που έδειχνε τα χέρια του και έλεγε ότι είναι καθαρά».

«Να ληφθεί υπόψη η δήλωση Μιχαλολιάκου»

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Πολιτική Αγωγή ζήτησε να ληφθεί υπόψη η δήλωση Μιχαλολιάκου ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής, επιχείρησαν να ταυτίσουν τη δολοφονία Φύσσα με αυτές των Φουντούλη-Καπελώνη και να αναζητήσουν τυχόν ευθύνες του ΕΚΑΒ για καθυστέρηση στη μεταφορά προς το νοσοκομείο. Παράλληλα, κατέθεσαν στίχους από επιλεγμένα τραγούδια του Παύλου Φύσσα, ισχυριζόμενοι ότι μέσα στα τραγούδια του δεν μιλούσε για αντιφασισμό αλλά εξέφραζε καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Δείτε ΕΔΩ τι δήλωσε ο Τ. Ζώτος της πολιτικής αγωγής

Την Παρασκευή καταθέτουν η μητέρα και η αδερφή του Παύλου Φύσσα

Η δίκη διεκόπη για να συνεχιστεί την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου με τις καταθέσεις της μητέρας και της αδερφής του δολοφονημένου τραγουδιστή, ενώ αποχωρώντας από την αίθουσα, η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα, φώναξε εξοργισμένη «Οι δολοφόνοι είναι 5,5%».

Δείτε παρακάτω την πλήρη  εξέλιξη της δίκης: