Η Μάγδα Φύσσα ξεκίνησε την κατάθεσή της, μιλώντας για την ημέρα που ο γιος της πήγε να δει τον αγώνα του Ολυμπιακού με τους φίλους του. Οι στιγμές που η μητέρα του Παύλου Φύσσα προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβαινε είναι συγκλονιστικές: «Μπήκε στο σπίτι ο πατέρας του κάτωχρος. Τον ρωτάω τι συμβαίνει, για ποιόν θα μου πεις. Μου είπε ότι δεν ήταν κάτι ανησυχητικό, ο Παύλος χτύπησε και είναι στο νοσοκομείο. Το κατάλαβα τι έχει γίνει. Ρώτησα: Αυτό ήταν; Πάει το παιδί μας;  Μπαίνω στο αυτοκίνητο και βλέπω να οδηγεί ο κουνιάδος μου. Καταλαβαίνω ότι έχει γίνει κάτι σοβαρό. Δε μπορεί να μην έχει χτυπήσει σοβαρά ο Παύλος και ο Τάκης να μη μπορεί να οδηγήσει. Ελπίζω ακόμη. Φτάνω στο Κρατικό και βλέπω πολλούς συγγενείς και φίλους. Μπαίνω τρέχοντας μέσα και βλέπω δύο γιατρούς. Έναν άντρα και μια γυναίκα που με κοίταγε στα μάτια αλλά δε μίλαγε. Τους ρωτάω που είναι το παιδί μου αλλά δε μου έλεγαν. Αρχίζω να τραβάω τα παραβάν και τους λέω αν δε μου πείτε τώρα τι έχει γίνει…».

Η μητέρα του δολοφονημένου τραγουδιστή πρόλαβε, πριν η δίκη διακοπεί, να αναφέρει ότι η αστυνομία θα μπορούσε να έχει αποτρέψει το συμβαν, καθώς ήταν δίπλα, ενώ μιλώντας για τη Χρυσή Αυγή τόνισε «Είναι εκπαιδευμένοι δολοφόνοι. Είναι εγκληματική οργάνωση και απλά ήθελαν να σκοτώσουν τον Παύλο και τον σκότωσαν. Ο Πατέλης περιμένει το οκ από τον Λαγό. Όταν το πήρε προχώρησαν στο χτύπημα. Όλοι είχαν πάρει μήνυμα από τον Πατέλη. Έλεγε: Όλοι τώρα στην τοπική».

Για το ποιός έδωσε την εντολή να σκοτώσουν τον γιο της, η Μάγδα Φύσσα ήταν κατηγορηματική: «Ο Λαγός έδωσε την εντολή να σκοτώσουν τον γιο μου. Και μάλιστα υπήρξε επικοινωνία μεταξύ Μιχαλολιάκου και Λαγού στις 00:37 για να λάβει γνώση ο Μιχαλολιάκος για τη δολοφονία».
 
Στις 12:30 το μεσημέρι και ενώ η Μάγδα Φύσσα δεν είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή της, η δίκη διεκόπη. Ο λόγος ήταν το επιτακτικό αίτημα της Πολιτικής Αγωγής να προβληθεί βίντεο που δείχνει ότι η λειτουργία της Χρυσής Αυγής, είναι λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός από το βίντεο, η Πολιτική Αγωγή ζητά να υπάρχει η δυνατότητα να προβάλλονται και φωτογραφίες από τις οποίες θα μπορούν οι μάρτυρες να αναγνωρίζουν πρόσωπα.

Το Προεδρείο αποφάσισε ότι η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου και ώστε να αποφανθεί αν θα γίνει δεκτό το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής για τοποθέτηση προτζέκτορα στην αίθουσα.

Δείτε όλη την εξέλιξη της δίκης, όπως την κάλυψε ζωντανά το ThePressProject