Οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή το βράδυ της Παρασκευής στην Kunduz. Εκπρόσωπος του στρατού νωρίτερα ότι η επιδρομή «μπορεί να οδήγησε σε παράπλευρες απώλειες σε κοντινές ιατρικές εγκαταστάσεις».

Η οργάνωση επιβεβαίωσε με ανάρτηση της στο twitter τον αριθμό των νεκρών

Ακόμα 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από την επίθεση, που διήρκησε 30 λεπτά. Από αυτούς οι 19 είναι μέλη της διεθνούς ιατρικής οργάνωσης


Την ώρα των βομβαρδισμών 105 ασθενείς και 80 μέλη των MSF βρίσκονταν εντός του νοσοκομείου. Παράλληλα οι Γιατροί χωρίς Σύνορα τονίζουν ότι είχαν ενημερώσει όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές για τις ακριβείς συντεταγμένες του νοσοκομείου, που άλλωστε ήταν και το μοναδικό στην πόλη.

Ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταδίκασαν την επίθεση, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για το χτύπημα. Παράλληλα, αναφέρουν ότι ο αριθμός των αγνοουμένων συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ ξεκαθαρίζουν πως όλες οι πλευρές στη διαμάχη, ανάμεσά τους και η Καμπούλ και η Ουάσινγκτον, είχαν ενημερωθεί για την ακριβή τοποθεσία της οργάνωσης.

«Υπάρχουν πολλοί ασθενείς και μέλη προσωπικού που αγνοούνται. Οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς σχηματίζουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για τις συνέπειες αυτού του φρικτού βομβαρδισμού.

Καταδικάζουμε με τους πλέον δυνατούς όρους τον φρικτό βομβαρδισμό του νοσοκομείου της στην Κουντούζ που ήταν γεμάτο από προσωπικό και ασθενής. Η MSF επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι όλες οι πλευρές στη διαμάχη, ανάμεσά τους και η Καμπούλ και η Ουάσινγκτον, είχαν ενημερωθεί για την ακριβή τοποθεσία (συντεταγμένες GPS) των εγκαταστάσεων της MSF», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι θέλει να λάβει άμεσα γνώση για τον υπεύθυνο του χτυπήματος.