Η κινητοποίηση θα διαρκέσει από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Αυτό σημαίνει πως δε θα μεταδοθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, κάτι που δεν έχει συμβεί στο παρελθόν.

Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι η διοίκηση του MEGA είχε ανακοινώσει κλιμακωτές μειώσεις, ανάλογα με τις αποδοχές που θα κυμαίνονταν από 10% έως και 20%, ενώ έχουν προηγηθεί και άλλες περικοπές τα τελευταία χρόνια όχι μόνο σε μισθούς, αλλά και σε προσωπικό.
 

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ενημέρωσε με επιστολή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Επισημαίνεται ότι η συνέλευση των δημοσιογράφων του MEGA βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

Τους τελευταίους μήνες οι απεργίες στα ΜΜΕ είναι μαζικές και κλιμακούμενες.
 

Μαζικές Απολύσεις στον ANT1

 
Πριν από περίπου δύο μήνες έγιναν απολύσεις στον ANT1. Το μαζικό κύμα απολύσεων στο κανάλι ενίσχυσε τα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία η διοίκηση σχεδίαζε πρόταση για μετατροπή σε ψυχαγωγικό σταθμό.
 
Μάλιστα, κατέθεσε αγωγή εναντίον της ένωσης των εργαζομένων, ζητώντας να κηρυχθούν οι απεργίες «παράνομες» και «καταχρηστικές».

 

Απεργία σε ΒΗΜΑ και πρακτορεία διανομής
 

Παράλληλα, σε 24ωρη απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, στις 22 Σεπτεμβρίου, με αίτημα την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου.
 
Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχώρησε και το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου.
 
Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να προβλέπει τουλάχιστον ό,τι και η τελευταία, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στην εταιρεία «Ίρις», την άμεση επιστροφή των κομμένων επιδομάτων και μισθών από την εταιρεία «Ευρώπη» και την άμεση εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων των εταιρειών απέναντι στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας.
 

Κινητοποιήσεις στον «Ελεύθερο Τύπο»
 

Υπενθυμίζεται ότι τον χορό των κινητοποιήσεων στα μίντια άνοιξαν, τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ  κηρύσσοντας 24ωρη απεργία για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς Τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», στις 22 Ιουλίου.
 
Η ιδιοκτησία του  «Ε.Τ.» χρωστούσε δεδουλευμένα και είχε δηλώσει ότι πρέπει να γίνουν δεκτές ατομικές συμβάσεις με νέα μείωση 25% και οι δύο μισθοί Μαΐου-Ιουνίου να ενταχθούν στα χρωστούμενα του 2011-2012.

Παράλληλα, οι δυο εκδότες ήθελαν να κουρέψουν τα χρέη τους μέσω της ένταξης στο άρθρο 106, ενώ αυτό που εξόργισε όπως λέγεται (και απολύτως δικαιολογημένα) τους εργαζόμενους ήταν η αποστροφή ενός εκ των εκδοτών (Σκαναβής-Μπενέκος): «Να λέτε και ευχαριστώ που έχετε δουλειά. Όλοι σε όλα τα ΜΜΕ, έτσι θα δουλεύουν από δω και πέρα, απλήρωτοι!»