«Είναι μια οργάνωση εγκληματική. Ήρθαν μέσα στο σπίτι μου και σκοτώσανε το παιδί μου. Μέσα στο σπίτι μου. Το καταλαβαίνετε; Μια εγκληματική οργάνωση που βρίσκεται στο Κοινοβούλιο ήρθε μέσα στο σπίτι μου και σκότωσε το παιδί μου!»

Η Μάγδα Φύσσα, στο δεύτερο μέρος της κατάθεσή της, ήταν εμφανώς κουρασμένη. Λίγη ώρα μετά την έναρξη της διαδικασίας ζήτησε να καθίσει, ενώ αιτήθηκε προσωρινή διακοπή όταν δεν ένιωθε καλά.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής να τοποθετηθεί προτζέκτορας στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα, ώστε να προβληθούν βίντεο και φωτογραφίες. Όπως είπε τα στοιχεία θα εξεταστούν στην ώρα τους.

Ερωτώμενη για το βίντεο του οποίου την ύπαρξη πρώτο το ThePressProject έφερε στη δημοσιότητα, είπε: «Είδα τον Πατέλη να δίνει εντολές στα μέλη του, σε ένα γραφείο της οργάνωσης. Δίνει οδηγίες για μια επίθεση. Και λέει: «Μόνο αν πάρω το ΟΚ από τον Λαγό. Αν όχι δεν το κάνω. Είμαστε η Χρυσή Αυγή, ότι μας λένε κάνουμε». Στη συνέχεια τους λέει, «αν το πάρω, ότι κινείται σφάζεται». Μου θυμίζει τη δολοφονία του γιου μου. Μετά από εντολή».

«Ακούσαμε τον αρχηγό τους να λέει ότι είναι η σπορά των ηττημένων του '45. Είναι ναζιστές. Αυτοί είναι. Είναι τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών» είπε μιλώντας για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ επανέλαβε ότι τίποτα δεν γίνεται αν δεν δοθεί εντολή από τον Λαγό και τον Μιχαλολιάκο.

Αναφερόμενη στο βράδυ της δολοφονίας και προσπαθώντας να αποδείξει ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής λειτουργούν κατόπιν εντολών και συνεννόησης, τόνισε: «Από τις 23:50 τα τηλεφωνήματα σταματάνε μέχρι τις 00:10. Σταματάνε, που σημαίνει ότι είναι εκεί όλοι. Γίνεται η δολοφονία, συλλαμβάνεται ο Ρουπακιάς και από τους υπόλοιπους δεν έπιασαν κανέναν από τα 50 άτομα. Από τις 00:19 τα τηλέφωνα ξεκινάνε ξανά και λένε «Που είσαι, κρύφτηκες κλπ». Κατονόμασε ακόμη τον Αναστάσιο Μιχάλαρο, ο οποίος σύμφωνα με την Μάγδα Φύσσα ήταν παρών στη δολοφονία του Παύλου αλλά και στην επίθεση στο ΠΑΜΕ.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν η κ.Φύσσα διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά των  δικηγόρων υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι μιλούσαν δίπλα της και προσπαθούσαν να την μπερδέψουν. Όταν εκείνοι, παρά τις συστάσεις της Προέδρου συνέχιζαν, τους είπε «Πρέπει να ντρέπεστε. Συνεχίζετε να μιλάτε και μπερδεύομαι. Δεν αντέχω. Έχω ζαλιστεί».

Τελειώνοντας την κατάθεσή της, η Μάγδα Φύσσα δεν άντεξε και πέταξε ένα μπουκάλι νερό στον Γιώργο Ρουπακιά λέγοντάς του «Αυτό από εμένα για να με θυμάσαι».

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος κάλεσε την αδερφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη, η οποία ξεκίνησε την κατάθεση της, λέγοντας: «Πήγαμε με τη μητέρα μου στο νοσοκομείο,μας κάλεσαν γιατί της είπαν ότι χτύπησε ο Παύλος. Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι έχει πάθει κακό ο Παύλος. Η Χρύσα μου είπε ότι ο αδερφός μου δεν είναι καλά, πήρα ταξί και πήγα στο Κρατικό. Δεν μπορούσα να δεχθώ τι έγινε. Πήγα στο νεκροτομείο και τον είδα παγωμένο, νεκρό. Παρακαλούσα να σηκωθεί να φύγουμε. 'Ηταν οργανωμένο σχέδιο, είναι πολύ απλά τα πράγματα. Τα τρία άτομα έγιναν 15 και μετά 60».

Η Ειρήνη Φύσσα, ενθυμούμενη τις στιγμές μετά τη δολοφονία του αδερφού της, ένιωσε μια αδιαθεσία, ζητώντας να αποχωρήσει προσωρινά από την αίθουσα, και με αφορμή αυτό η Πρόεδρος διέκοψε τη δίκη η οποία θα συνεχιστεί την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 09:00.

Παρακάτω διαβάστε την εξέλιξη της δίκης