Πρέπει να δούμε το θέμα της διοίκησης των τραπεζών επισήμανε ο υπουργός Αμυνας σημειώνοντας ότι «ίσως μία λύση είναι να ενοποιηθεί αυτό το πρόβλημα με το ταμείο που θα δημιουργηθεί» για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Τόνισε ότι μετά την ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να εξεταστεί το θέμα της πολιτικής του τραπεζικού συστήματος και κυρίως το που και με ποιους όρους θα πραγματοποιείται ο τραπεζικός δανεισμός.
 
O Ε.Τσακαλώτος επισήμανε ότι θα υπάρξουν ιδιαίτερες δυσκολίες για την πρώτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές προσθέτοντας όμως ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ολοκληρωθεί. Ειδικά για το ζήτημα των δημόσιων δαπανών υποστήριξε ότι για την κυβέρνηση θα έχουν «ταξικό πρόσημο» αφού θα δοθεί προτεραιότητα στην ανθρωπιστική κρίση.
 
Όσον αφορά το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του χρέους ο υπουργός Οικονομικών, επισήμανε ότι η κυβέρνηση διαθέτει και την τεχνογνωσία για την διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ δημιουργεί και τις απαραίτητες συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.