«Σε αντίθεση με το CNN, εμείς δεν μιλάμε επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές» δήλωσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, τονίζοντας ότι «δημοσιοποιούμε την εκτόξευση των πυραύλων και τους στόχους που έπληξαν».
 
Νωρίτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα Αμερικανούς αξιωματούχους, είχαν αναφέρει ότι τέσσερις ρωσικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν χθες από ρωσικό πολεμικό πλοίο από την Κασπία στοχοθετώντας θέσεις στη Συρία, συνετρίβησαν στο έδαφος του Ιράν.
 
Αμερικανικές κυβερνητικές πηγές επικαλούνται τα διεθνή μέσα, για να υποστηρίξουν επιπλέον ότι η Ρωσία εκτοξεύει πυραύλους Κρουζ που περνούν από τον εναέριο χώρο του Ιράν προς τη Συρία για να πλήττει θέσεις των «αντικαθεστωτικών» που πολεμούν εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
 
Σύμφωνα με αυτά τα μέσα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας «απέφυγε» να σχολιάσει τις «πληροφορίες» αυτές, κάτι που προφανώς δεν συνέβη, αφού τα ρωσικά πρακτορεία RIA και Interfax, επικαλούμενα πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, διαβεβαίωσαν ότι όλοι οι πύραυλοι «βρήκαν τους στόχους τους».

 
Στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας των κρατών του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός υπουργός, χρησιμοποιώντας τις «πληροφορίες» των αμερικανικών μέσων, υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει ενταχθεί στο λάθος στρατόπεδο. «Η Μόσχα ενεργεί με ανεύθυνο τρόπο, εγείροντας τον κίνδυνο εμπλοκής με αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος» τόνισε ο Άστον Κάρτερ.
 
Νωρίτερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι οι ρωσικοί στόχοι δεν σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Επιπλέον, οργάνωση που πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση, ανακοίνωσε ότι κυβερνητικές χερσαίες δυνάμεις και εθνοφυλακές, με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, εξαπέλυσαν επίθεση κατά των «αντικαθεστωτικών» στην κοιλάδα αλ-Γαμπ, στη βορειο-δυτική Συρία.

Την ίδια ώρα, η Μόσχα κλιμακώνει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις, εκτοξεύοντας πυραύλους κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά κυρίως παρέχοντας την αναγκαία στρατιωτική υποστήριξη ώστε οι δυνάμεις του Άσαντ να περάσουν στην αντεπίθεση.
 
Πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από ρωσικά πολεμικά πλοία στην Κασπία Θάλασσα έπληξαν τη νύκτα στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
 
Οι πύραυλοι έπληξαν μονάδες κατασκευής πυρομαχικών και βομβών, κέντρα διοίκησης, αποθήκες πυρομαχικών και κέντρα εκπαίδευσης.