Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως το Λουξεμβούργο ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Mεταξύ των υπουργών που θα συμμετέχουν στη σύσκεψη είναι ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Τους κ.κ. Ασελμπορν και Αβραμόπουλος θα υποδεχθεί αργότερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Από τη Ρώμη στη Σουηδία

Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής αναχώρησε από τη Ρώμη για τη Σουηδία ομάδα 19 προσφύγων από την Ερυθραία, η οποία είναι η πρώτη που μεταφέρεται από χώρα-μέλος της ΕΕ σε άλλη, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακατανομής των προσφύγων, το οποίο δίχασε προσφάτως βαθύτατα την Ευρώπη.

Μετά την Ιταλία οι κ.κ. Άσελμπορν και Αβραμόπουλος επισκέπτονται την Αθήνα για να διαπιστώσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τα «hotspot», τα κέντρα υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων και των μεταναστών.