Ωστόσο, το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), το φιλοκουρδικό κόμμα που είχε καλέσει στη διαδήλωση, διαβεβαίωσε χθες βράδυ μέσω Twitter ότι ο απολογισμός είναι 128 νεκροί. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη θλίψη και την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων.

Θυμίζουμε ότι οι συγκεντρωμένοι μπροστά από το σταθμό θα έπαιρναν μέρος στη διαδήλωση που είχαν οργανώσει από κοινού η συνομοσπονδία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ΚΕΣΚ, η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων ΝΤΙΣΚ, η Ένωση Ιατρών Τουρκίας (ΤΤΒ) και η Ένωση Επιμελητηρίων Μηχανικών (ΤΜΜΟΒ) με τίτλο «Σε πείσμα του πολέμου, ειρήνη εδώ και τώρα -Ειρήνη-Ψωμί-Δημοκρατία. Επρόκειτο να ακολουθήσει πορεία ειρήνης κατά των συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ankarada bombanın patlama anı

#10EA #AnkaraAnkarada bombanın patlama anıvideo: dokuz8haber

Posted by Anarşi Haber on Saturday, October 10, 2015

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Νταβούτογλου

Μετά την επίθεση ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα

Ο Νταβούτογλου τόνισε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως δύο βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποίησαν τη διπλή επίθεση. «Οι βομβιστικές επιθέσεις είχαν στόχο την τουρκική ενότητα, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία», δήλωσε, ενώ υπέδειξε ως υπόπτους το Ισλαμικό Κράτος, τους μαχητές του ΡΚΚ και τη ριζοσπαστική οργάνωση DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο).

«Η επίθεση αυτή δεν είχε στόχο μια συγκεκριμένη ομάδα. Πρόκειται για μία επίθεση σε ολόκληρο το έθνος και στην ενότητά μας. Η Τουρκία είναι μία χώρα που έχει καταφέρει να διατηρήσει την ειρήνη στην περιοχή» δήλωσε.


Για «κράτος δολοφόνο» μιλάει το κουρδικό HDP

Ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχετίν Ντεμιρτάς εξέφρασε την αγανάκτησή του για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα: «Είμαστε αντιμέτωποι με ένα κράτος μαφία, ένα κράτος δολοφόνο»

«Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν, σε μια χώρα όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι τόσο ισχυρές;», αναρωτήθηκε ο Ντεμιρτάς και σημείωσε: «Εμπόδισαν τα ασθενοφόρα και θέλουν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων. Θα βαδίσουμε μαζί με αυτούς που δεν υποκύπτουν μπροστά στην αστυνομική τυραννία. Δεν θα επιτρέψουμε να τους γράψει η ιστορία. Η ιστορία δεν θα γράψει μια εξουσία που είναι τόσο τυραννική».

«Της Τουρκίας δεν της αξίζει τέτοια εικόνα»

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τόνισε ότι «της Τουρκίας δεν τις αξίζει τέτοια εικόνα. Όποια και να είναι η πολιτική άποψή μας πρέπει να καταδικάσουμε την τρομοκρατία» και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να απευθύνω ειδικές κατηγορίες, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να κυβερνάται η Τουρκία;».