Το ίδιο, σημειώνει, προαναγγέλλεται, μέσω διαρροών, για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών και φυσικά κατάργηση του αντίστοιχου επιδόματος με συνέπεια τη συνταξιοδότησή τους στο 67ο έτος της ηλικίας τους, όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να συμπληρώσουν το 60ό.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, εξουθενωτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας και των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που αφορούν το Δημόσιο, την Υγεία, την Ενέργεια, το ΤΑΙΠΕΔ και πολλούς άλλους τομείς, επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, συνολικά ο λαός και η νεολαία είναι οι μόνοι που μέσα από τις συντονισμένες αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες τους, σε κάθε χώρο και κλάδο, σε κάθε πόλη και γειτονιά μπορούν να αναστρέψουν την κατάσταση, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κάλεσμα σε σύγκρουση για ανατροπή

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν φραγμό στην εφαρμογή των μέτρων συνέχισης της κοινωνικής καταστροφής, να συγκρουστούν και να ανατρέψουν την πολιτική του Κεφαλαίου – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ – Κυβέρνησης και των μνημονίων που επιβάλλουν.

«Άλλος δρόμος δεν υπάρχει», επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ στο κάλεσμά της, καταλήγοντας, σε ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, στις 7:00 μμ, στο Σύνταγμα.