Το Μέτωπο Αλ Νούσρα αποτελεί το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, ενώ μέχρι το 2013 βρισκόταν στα όρια της ενοποίησης με το «Ισλαμικό Κράτος». Τελευταία, έχει προσεγγίσει τους «αντικαθεστωτικούς» που υποστηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό.
 
Επικήρυξε με 3 εκατομμύρια ευρώ τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ
 
Σε ηχογραφημένο μήνυμα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο ηγέτης του Μετώπου αλ Νούσρα, ο Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζολάνι, «προέβλεψε» ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα ηττηθούν στη Συρία. Διευκρίνισε ότι το ποσό της επικήρυξης θα καταβληθεί ακόμα και στην περίπτωση που τον Άσαντ σκοτώσει κάποιος συγγενής του και διαβεβαίωσε ότι το «Μέτωπο» θα προστατεύσει τον δολοφόνο και την οικογένειά του.
 
«Ο πόλεμος στη Συρία θα κάνει τους Ρώσους να ξεχάσουν τις φρικαλεότητες που υπέστησαν στο Αφγανιστάν. Θα τους διαλύσουμε, Θεού θέλοντος, στο κατώφλι της Συρίας. Καλώ τους μουτζαχεντίν του Καυκάσου να στηρίξουν όσο περισσότερο μπορούν τον λαό της Συρίας. Εάν ο ρωσικός στρατός σκοτώσει τους πολίτες μας, εσείς να σκοτώσετε τους πολίτες (της Ρωσίας), εάν η Ρωσία σκοτώσει τους στρατιώτες μας, εσείς να σκοτώσετε τους δικούς τους. Οφθαλμός αντί οφθαλμού» δήλωσε.
 
Τρομοκρατική ενέργεια ο βομβαρδισμός της Ρωσικής πρεσβείας
 
Η Μόσχα θεωρεί τον βομβαρδισμό με οβίδες της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δαμασκό τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
 
«Πρόκειται προφανώς για μια τρομοκρατική ενέργεια, πιθανόν με στόχο τον εκφοβισμό όσων υποστηρίζουν τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και να εμποδιστεί η νίκη επί των εξτρεμιστών», δήλωσε ο Λαβρόφ.
 
Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε 86 τρομοκρατικούς στόχους
 
Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία προχώρησε σε κλιμάκωση των επιχειρήσεών της, βομβαρδίζοντας 86 τρομοκρατικούς στόχους στο έδαφος της Συρίας τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, με αποτέλεσμα να καταστραφούν μεταξύ άλλων κέντρα διοίκησης, αποθήκες πυρομαχικών και όπλων, στρατιωτικά οχήματα, εργαστήρια κατασκευής εκρηκτικών και στρατόπεδα εκπαίδευσης του ΙΚ.

 
Βομβαρδιστικά Σουχόι Su-34 και αεροσκάφη αεροπορικής υποστήριξης Su-24M και Su-25SM έκαναν 88 εξόδους για να πλήξουν στόχους στις επαρχίες Ράκα, Χάμα, Ιντλίμπ, Λαττάκεια και Χαλέπι, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονατσένκοφ. Ένα αεροσκάφος Su-24M κατέστρεψε ένα αρχηγείο του ΙΚ στην Ανάνταν, 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χαλεπιού, ενώ στη Λατάμνα, στην επαρχία της Χάμα, η ρωσική ΠΑ έπληξε οχυρή θέση όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα πυρομαχικά, πρόσθεσε.

 
«Χάρη στα πλήγματά μας, οι τρομοκράτες της οργάνωσης ΙΚ έχασαν ένα μεγάλο μέρος των πυρομαχικών τους, των βαρέων όπλων τους και του στρατιωτικού εξοπλισμού τους», ανέφερε ο στρατηγός Κονατσένκοφ.
 
Οι τζιχαντιστές του ΙΚ χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να μεταφέρουν πυρομαχικά και καύσιμα προς τη γραμμή του μετώπου με τον συριακό στρατό στην επαρχία της Ράκα, τόνισε ο Ρώσος αξιωματικός Κονατσένκοφ και πρόσθεσε:
 
«Σήμερα δεν υπάρχουν πλέον φάλαγγες, αλλά ομάδες οχημάτων παντός εδάφους που κινούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταφέροντας εφόδια για τους τρομοκράτες. Επίσης καταγράψαμε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις εγκαταλείπουν τη γραμμή του μετώπου προς το ανατολικό και το βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας».