Στο τέλος της βδομάδας οι εκπρόσωποι των θεσμών θα καταρτίσουν νέα λίστα με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτουμένων, η οποία περιέχει επώδυνα μέτρα και πρέπει να ψηφιστεί έως τις 4 Δεκεμβρίου, ώστε να εκταμιευτεί και το υπόλοιπο δισεκατομμύριο που θα επιτρέψει το άνοιγμα της συζήτησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στην συνεδρίαση του Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου.
 
Σύμφωνα με το in.gr, εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται να είναι ενοχλημένοι με την συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στην Κ. Σαββαϊδου, γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων.
 
Τα βλέμματα στραμμένα στην ομιλία Ολάντ 
 
Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες του κυβερνητικού επιτελείου για την υποδοχή του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, την Πέμπτη, στην Αθήνα ενώ την Παρασκευή το μεσημέρι πρόκειται να μιλήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
 
Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίσκεψη την οποία ερμηνεύει ως «καθαρή στήριξη τις Γαλλίας στις ελληνικές θέσεις».
 
Ο Γάλλος Πρόεδρος θα συνοδεύεται από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, επιχειρηματίες και ανθρώπους του Πολιτισμού, με σκοπό την πολύπλευρη αναβάθμιση των διμερών σχέσεων.
 

Μέχρι την Παρασκευή οι συζητήσεις


Όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρντ, οι συζητήσεις θα διαρκέσουν για τρεις ημέρες, από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή. Όπως δήλωσε η κ. Μπράιτχαρντ, οι θεσμοί θα αξιολογήσουν τα μέτρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, συγκρίνοντάς τα με τις απαιτήσεις των δανειστών.

Τέλος, η εκπρόσωπος του κ. Μοσκοβισί, υπενθύμισε ότι η ελληνική πλευρά αναμένεται εντός 15νθημέρου να συμφωνήσει και στην δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων η υλοποίηση της οποίας θα αποδεσμεύσει την δόση ύψους 1 δισ. ευρώ.