Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο Μελαχρινόπουλος, η επίθεση στον Φύσσα ήταν φανερά προσχεδιασμένη, καθώς ομάδες των πέντε ατόμων εναλλάσσονταν πάνω του μέχρι να τον εξαντλήσουν και να μπορέσει ο Ρουπακιάς να τον δολοφονήσει.
 

«Ρε παιδιά όχι και μαχαίρι»


Αναφερόμενος στην αντίδραση των αστυνομικών, τόνισε ότι η αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης ανέφερε «ρε παιδιά όχι και μαχαίρι».« Ήταν τόσο γρήγορο που δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Άκουσα μια κραυγή του Παύλου, ο Ρουπακιάς πήγε να φύγει, τον έπιασε ένας αστυνομικός, μετακινήθηκε λίγο προς τη μεριά μου και είπε «αυτός το έκανε, αυτός».

Η αστυνομικός σήκωσε το όπλο και είπε «ρε παιδιά, όχι και μαχαίρι…» Ταυτόχρονα είδα από τη μία μεριά οι αστυνομικοί να πιάνουν τον Ρουπακιά και η αστυνομικός να σηκώνει το όπλο. Μέχρι να σηκώσει ο Ρουπακιάς το μαχαίρι, περίμεναν όλοι οι άλλοι, μετά όμως έφυγαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 

«Εσύ είσαι ο επόμενος»


Ερωτηθείς για το αν έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής του από το περιστατικό της επίθεσης και μετά, δήλωσε ότι μέρες μετά τη δολοφονία με έπαιρναν τηλέφωνα και με απειλούσαν λέγοντάς μου «εσύ είσαι ο επόμενος». Περισσότερες από έξι φορές. Και πρόσφατα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήμουν με την κοπέλα μου, πήγα να ψηφίσω και έξω από το εκλογικό κέντρο μού είπαν «πού πας αντιφασίστα».

Παρακολουθήστε την εξέλιξη της σημερινής δίκης: