Σύμφωνα με τον υπουργός Υγείας του παλαιστινιακού κράτους, το βρέφος υπέστη ασφυξία από τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με νεαρούς Παλαιστίνιους, οι οποίοι εκτόξευαν πέτρες εναντίον τους 

Στη ίδια περιοχή, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, Ισραηλινοί στρατιώτες παρέσυραν νεαρό Παλαιστίνιο με το θωρακισμένο όχημά τους κατά τη διάρκεια ταραχών. Στη συνέχεια, ένας στρατιώτης κατέβηκε από το όχημα και χτύπησε πολλές φορές τον νεαρό που ήταν πεσμένος στο έδαφος με τη λαβή του όπλου του.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο των παλαιστινιακών αρχών. Όμως οι στρατιώτες εμπόδισαν τους τραυματιοφορείς να πλησιάσουν τον νεαρό, που ήταν τραυματισμένος στο αριστερό πόδι, εκτοξεύοντας δακρυγόνα εναντίον τους και απωθώντας τους βίαια.

Από την πλευρά της, η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν Παλαιστίνιο οπλισμένο με ένα αιχμηρό αντικείμενο που πλησίαζε τους στρατιώτες. Ένας αξιωματικός έδωσε τότε εντολή στους άνδρες που επέβαιναν στο τζιπ να παρασύρουν τον επιτιθέμενο ο οποίος «τραυματίστηκε σοβαρά».

Συνολικά οκτώ Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από αληθινές σφαίρες και ένας από πλαστικές κατά τις τελευταίες συγκρούσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού κράτους.