Ο Σταύρος Ψυχάρης πρόκειται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα ως ύποπτος για το αδίκημα της απιστίας σχετικά με τα δάνεια που έλαβε ο ΔΟΛ από το σύνολο των συστημικών τραπεζών.
 
Ο οικονομικός εισαγγελέας, στου οποίου τα χέρια βρίσκεται προς εξέταση ο φάκελος με τα δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, διερευνά το κατά πόσο τεκμηριώνεται ποινικά αξιόποινη συμπεριφορά.
 
Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα είναι διαθέσιμος ολόκληρος ο φάκελος με τα υπέρογκα τραπεζικά δάνεια των ΜΜΕ.
 
Λίγες εβδομάδες πριν, σε ρεπορτάζ της η Εφημερίδα των Συντακτών, είχε αποκαλύψει ότι οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ είναι φορτωμένες με δάνεια που υπερβαίνουν τα 808 εκατ. ευρώ στις 4 συστημικές τράπεζες δημοσίευσε αναλυτικά στοιχεία για το ποιες τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια σε τηλεοπτικές εταιρείες και εκδοτικές επιχειρήσεις.
 
Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ είχε επισημανθεί ότι: «Τα περισσότερα δάνεια σε ΜΜΕ έχει δώσει η Εθνική Τράπεζα (356.911.129 ευρώ) και ακολουθεί η Alpha Bank (246.502.075 ευρώ).
 
Ακόμη υποστήριζαν ότι: «Από τους μιντιακούς ομίλους, ο πλέον υπερδανεισμένος είναι ο ΔΟΛ (ιδιοκτησίας Σταύρου Ψυχάρη), που συνολικά οφείλει και στα τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα περισσότερα από 197 εκατ. ευρώ!»