Συγκεκριμένα το Λαϊκό Κόμμα (PP) φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 29,1% αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, από 28,2% που ήταν τον Αύγουστο, σε προηγούμενη μέτρηση του Κοινωνιολογικού Ερευνητικού Κέντρου (CIS).

Επίσης αυξημένη είναι η στήριξη προς το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ισπανίας (PSOE) που ανεβαίνει στο 25,3% από 24,9% που ήταν, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση. Τρίτο είναι το Ciudadanos, που αύξησε τη δύναμή του από 11,1% σε 14,7%.

Αντίθετη πορεία ακολουθεί το αριστερό Podemos, το οποίο βλέπει τα ποσοστά του να κατρακυλούν στο 10,8% από 15,7% τον Αύγουστο. Στη δημοσκόπηση του Αυγούστου το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας εμφανιζόταν δεύτερο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και εθεωρείτο πιθανός νικητής των εκλογών

Η τρίτη θέση στις εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντική εξαιτίας του εκλογικού νόμου της χώρας, ο οποίος καθιστά δύσκολη την σημαντική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση για περισσότερα από τρία κόμματα. Αυτό σημαίνει ότι το Ciudadanos είναι ο πιθανός ρυθμιστικός παράγοντας των επικείμενων εκλογών.

Η δημοσκόπηση βασίστηκε στις απαντήσεις 2.493 ερωτηθέντων σε εθνικό επίπεδο κατά το διάστημα 1 με 12 Οκτωβρίου, μετά τις τοπικές εκλογές στην Καταλονία.