Οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, συγκέντρωσαν μεγάλο πλήθος κόσμου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές. Οι μαζικότερες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, με αυτή του ΠΑΜΕ να ξεχωρίζει ως προς την προέλευση του κόσμου.

Η πολυπληθής πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στις 10:30 από την Ομόνοια και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:30 στην πλατεία Συντάγματος, με τα συνθήματα κατά των μονοπωλιακών ομίλων και των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση να κυριαρχούν.

Λίγο πριν τις 12: 30 ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος η πορεία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα που εντείνουν την ανεργία. Λαϊκή Ενότητα, αντεξουσιαστές και εξωκοινοβουλευτική αριστερά  συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για να ακολουθήσει η πορεία τους στο Σύνταγμα. Κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της πολιτικής λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων.

Ενώ οι συγκεντρώσεις έβαιναν προς το τέλος τους, άτομα που φέρονται να ανήκουν στον αναρχικό χώρο, ξέκοψαν από το μπλοκ τους και εξαπέλυσαν μολότοφ κατά των ΜΑΤ. Η απάντηση ήρθε άμεσα με χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, κάτι που ώθησε το μεγαλύτερο κομμάτι όσων διαδήλωναν ειρηνικά, να κατευθυνθούν προς την Ομόνοια, καθώς η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα ήταν αποπνικτική.

Παρακολουθήστε τα όσα συνέβησαν στις διαδηλώσεις: