Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «έκανα την καρδιά μου πέτρα ψηφίζοντας – υπό την απειλή επικείμενου πολιτικού χάους – περικοπές εναντίον μεσαίων και φτωχών, οι οποίοι μας στήριξαν για να μην τους πετσοκόψουμε άλλο τη ζωή».

Τονίζει όμως ότι «θα συνεχίσω να στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα στην προσπάθεια του να ανακτήσει ο ελληνικός λαός τα χαμένα του δικαιώματα».

Η επιστολή Παναγούλη

Νικολόπουλος: Υποσχεθήκαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ίδια ήταν και η απόφαση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, μετά την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τον βουλευτή του κόμματος του, Νίκο Νικολόπουλο.

Ο .Νικολόπουλος με σημερινή γραπτή δήλωση του είχε προαναγγήλλει την στάση του: «Η πολιτική μου άποψη, θέση και στάση είναι γνωστή. Και δεν άλλαξε ποτέ: Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη! Δηλαδή, αυτό που λέγαμε όλοι προεκλογικά, με πρώτο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο στις ομιλίες του.» 

Ο κ.Νικολόπουλος διασαφηνίζει επίσης ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έτσι λοιπόν εγώ, όπως ξέρουν οι Αχαιοί, που είναι εκείνοι οι οποίοι δίνουν την έδρα και εκείνοι που την αφαιρούν, σήμερα το βράδυ θα κάνω αυτό που κάνω 30 χρόνια τώρα: μένω ασυμβίβαστος, απαράλλαχτος, όπως και όταν ήμουν υπουργός και παρέδωσα την υπουργική καρέκλα».

Καταλήγει στην ανακοίνωσή του παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση δεν τήρησε τις προεκλογικές υποσχέσεις της. «Αν όντως είχαμε εκλεγεί με αυτό το πρόγραμμα που φέρνει το Ν/Σ, τότε ΝΑΙ, θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα μου. Όμως εμείς εκλεγήκαμε υποσχόμενοι την προστασία της πρώτης κατοικίας, την ενίσχυση των αδυνάτων και την μη επιβολή νέων φόρων. Αυτά δεν τα κάναμε.»