«Μετά από τη συμμετοχή των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η κατάσταση βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, και τώρα μπορώ να πω ότι ο στρατός έχει κάνει πρόοδο σχεδόν σε όλα τα μέτωπα» είπε χαρακτηριστικά.
 
«Δεν μπορείς να πολεμήσεις την τρομοκρατία με αεροπορικές επιδρομές. Χρειάζεσαι στρατό στο έδαφος. Οι Αμερικανοί πολεμούν μόνο μέσω των αεροπλάνων τους», δήλωσε ο πρόεδρος. 
 
«Τι γίνεται με τους Ρώσους; Εξαρτώνται από τα συριακά στρατεύματα στο έδαφος. Συνεργάζονται μαζί μας», τόνισε. Η βασική διαφορά είναι, σε αντίθεση με τους Ρώσους ότι οι Αμερικανοί δεν συνεργάζονται με τις χερσαίες δυνάμεις, πρόσθεσε.
 
Όπως είπε, δεν υπάρχει καμία ομάδα της αντιπολίτευσης στη Συρία, υπάρχουν μόνο μαχητές και τρομοκράτες.
 
Η «αντιπολίτευση», για τον Σύρο Πρόεδρο, «είναι πολιτικός όρος, όχι στρατιωτικός. Κάθε φορά που κρατάς ένα πολυβόλο, είσαι ένας μαχητής, είσαι ένας τρομοκράτης», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Δεν μπορείς να λες «αντιπολίτευση» ανθρώπους που κρατούν πολυβόλα», πρόσθεσε.

© SANA / Reuters
 
Ο Σύρος Πρόεδρος τόνισε ότι Ισλαμικό Κράτος εξαρτάται από την υποστήριξη άλλων χωρών. Οι βασικοί υποστηρικτές του, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Όπως είπε, η τουρκική υποστήριξη είναι σημαντική για τον ISIS λόγω του παράνομου εμπορίου πετρελαίου, που είναι μια από τις βασικές πηγές χρηματοδότησής του.