«Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση θα αποκλιμακωθεί», είπε ο Ολάντ, ενώ όπως σημείωσε, θα ήταν «πολύ καλό σημάδι» εάν η Γερμανία έκανε περισσότερα στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

 
Σχετικά με τον μεγάλο αριθμό των προσφύγων από τη Συρία που έχουν φτάσει στην Ευρώπη, τόνισε, ότι «δεν πρέπει να χαρακτηρίσουμε τους πρόσφυγες τρομοκράτες». 
 
Από την πλευρά της, η Μέρκελ εξέφρασε τη στήριξή της στη Γαλλία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, τα οποία χαρακτήρισε πλήγμα κατά της Ευρώπης και του κόσμου. «Πρέπει να ενωθούμε για να βρούμε μία μόνιμη λύση» τόνισε.
 
«Είμαστε δυνατότεροι από την τρομοκρατία, πρέπει να παλέψουμε» σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος με λόγια.
 
Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ.

 
O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ μετέβησαν νωρίτερα στην «Πλατεία Δημοκρατίας», στο Παρίσι προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη των 130 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.
Ενίσχυση των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία
 
Εντωμεταξύ, υπέρ της επέκτασης των αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ψήφισαν την Τετάρτη, οι γάλλοι βουλευτές  
 
Με ψήφους 515 υπέρ, τέσσερις κατά και 10 αποχές, εγκρίθηκε από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση η πρόταση για την επέκταση των επιχειρήσεων .


Oι 27 εταίροι της Γαλλίας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παράσχουν άμεση ή έμμεση στρατιωτική υποστήριξη στις επιχειρήσεις που διεξάγει η Γαλλία στο εξωτερικό, κυρίως στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ενώπιον των βουλευτών ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. 
 
«Τα 27 κράτη μέλη αποφάσισαν να προσφέρουν στήριξη στη Γαλλία, είτε υπό τη μορφή μια άμεσης υποστήριξης είτε υπό τη μορφή μιας έμμεσης υποστήριξης στις επιχειρήσεις μας στο Λεβάντε είτε υπό τη μορφή μιας έμμεσης υποστήριξης σε άλλα μέτωπα όπου οι γαλλικές δυνάμεις επιχειρούν» επισήμανε ο υπουργός χωρίς να διευκρινίσει το είδος αυτής της βοήθειας που ζήτησε το Παρίσι μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.