Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98.4, ο κ. Βενιζέλος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός καταλογίζοντάς πολιτική αδυναμία και έλλειψη οποιασδήποτε ειλικρίνειας στον Πρωθυπουργό.
 
«Αν το κριτήριο είναι εθνικό τότε πρέπει να πάμε σε μία προγραμματική συζήτηση, σε μία επαναδιαπραγμάτευση, σε μία συνολική συζήτηση του προγραμματικού πλαισίου μέσα στο οποίο έπρεπε να κινηθεί η χώρα, για να φτάσουμε στην επιθυμητή αλλαγή κλίματος και αντίληψης, αλλά βέβαια δεν πρόκειται περί αυτού», ανέφερε.
 
Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «επί πεντέμισι χρόνια είχε μία αντιμνημονιακή ρητορεία χωρίς περιεχόμενο, που δηλητηρίασε το μυαλό και την ψυχή ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού».
 
Για τον Προκόπη Παυλόπουλο
 
Σχολιάζοντας τη δήλωση του ΠτΔ πως το PSI ήταν καταστροφικό για τα ασφαλιστικά ταμεία, σημείωσε πως βρήκε τη δήλωσή του ατυχή και αντιθεσμική.
 
«Ήταν μία ατυχής δήλωση πολλαπλά ατυχής. Δηλαδή ατυχής επί της ουσίας, ως προς την ακρίβειά της, διότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα των Ασφαλιστικών Ταμείων, ούτε είναι αυτά τα δεδομένα τα οικονομικά και τα δημοσιονομικά τα οποία ισχύουν». Αλλά και αντιθεσμική καθώς ο ρόλος του ΠτΔ δεν είναι να αναμεταδίδει ένα μικροπολιτικό επιχείρημα αλλά να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος και να έχει συναινετική διάθεση.
 
« Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι για να αναμεταδίδει ένα μικροκομματικό επιχείρημα της κυβέρνησης, είναι για να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος και το συναινετικό κλίμα, εκεί που το ζήτημα είναι η συναίνεση και όχι η αναζήτηση μιας άλλης κυβερνητικής πλειοψηφίας, διότι αν η αναζήτηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι το αντικείμενο, τότε πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα ούτως ή άλλως στο άρθρο 37».