Την πρόθεση της κυβέρνησης της Ρηνανίας-Βεστφαλίας να βοηθήσει την Ελλάδα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής τονίζει ο υπουργός Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, επισημαίνοντας ότι το πρώτο βήμα έγινε με την παράδοση της λίστας με τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας.

Επίσημανε επίσης την πρόθεση του γερμανικού κρατιδίου να βοηθήσει τις οικονομικές υπηρεσίες της Ελλάδας λέγοντας πως η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αγόρασε εδώ και πάνω από πέντε χρόνια τα δεδομένα πιθανών φοροφυγάδων, κυρίως από την Ελβετία αλλά και από άλλες χώρες, όπως το Λουξεμβούργο και το Λιχτενστάιν. 

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Τσίπρα υποστήριξε πως είναι η πρώτη που ζήτησε κι επίσημα τη λίστα,καθώς όπως είπε υπήρξαν επαφές με άλλες κυβερνήσεις πριν τρία χρόνια αλλά δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία για παράδοση της λίστας.

Σύμφωνα με τον κ. Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, η συνολική αξία των ελληνικών λογαριασμών στην Ελβετία ανέρχεται στα 4 δισ χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως είναι παράνομοι ολοι οι καταθέτες ή πρόκειται για χρήματα από παράνομη δραστηριότητα.