Συζητώντας την κρίση στη Συρία με τους ηγέτες των χωρών στο Παρίσι, ο Ομπάμα κάλεσε την Τουρκία και τη Ρωσία να σταματήσουν τις πρόσφατες εντάσεις που έχουν υπονομεύσει τις προσπάθειες του για την ενίσχυση του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος. Ζήτησε από τις δυο χώρες να επικεντρωθούν στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους αλλά και στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη Συρία.
 
Οι δηλώσεις του Μπ. Ομπάμα στο περιθώριο των συνομιλιών για το κλίμα πραγματοποιήθηκαν ενώ παράλληλα αυξάνεται η πίεση των ΗΠΑ προς τη Ρωσία στο να εστιάσει στις αεροπορικές επιθέσεις ενάντια στον ISIS και όχι στις ομάδες της «αντιπολίτευσης». 
 
«Δεν αναμένω να δούμε στροφή 180 μοιρών στη στρατηγική τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες» σημείωσε.
 
«Επενδύουν εδώ και χρόνια στη διατήρηση του Άσαντ στην εξουσία. Η παρουσία τους εκεί στηρίζεται στην ισχυροποίησή του. Θα χρειαστεί χρόνος για να αλλάξει ο τρόπος που σκέφτονται», πρόσθεσε.
 
Παράλληλα επέμεινε ότι η στήριξη των ΗΠΑ στην Τουρκία παραμένει ακλόνητη.
 
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπίζεται τον εαυτό της, τον εναέριο χώρο της και το έδαφός της» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος ενώ ενημέρωσε ότι συζήτησε με τον Ερντογάν για το πώς Τουρκία και Ρωσία μπορούν να εργαστούν από κοινού για την αποκλιμάκωση της έντασης και την εξεύρεση διπλωματικής οδού για την επίλυση της κρίσης.