Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Αντώνης Ρήγας από την οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», ο άτυχος νεαρός ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης στο σημείο όπου τα τελευταία 24ωρα σημειώνονται επεισόδια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 22χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία στην προσπάθειά του να περάσει πάνω από τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Στο μεταξύ, ένταση επικρατεί στην ουδέτερη ζώνη, όπου εκατοντάδες μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο διέλευσης των προσφύγων στο έδαφος της ΠΓΔΜ φωνάζοντας συνθήματα.

Οι μετανάστες ζητούν να επιτραπεί και σε αυτούς η διέλευση, ενώ στο ελληνικό έδαφος βρίσκονται από το πρωί δυνάμεις της αστυνομίας για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο γενίκευσης των επεισοδίων.

«Όλοι ή κανείς»

Κανένας δεν θα περάσει (τα σύνορα), αν δεν περάσουμε και εμείς» φωνάζουν οι μετανάστες, αντιδρώντας στην απόφαση των αρχών της ΠΓΔΜ να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα μόνο των προσφύγων.

Επεισόδια σημειώθηκαν και το βράδυ της Τετάρτης, όταν εγκλωβισμένοι από το Πακιστάν, το Μαρόκο και το Ιράν επιχείρησαν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από σημείο όπου τα Σκόπια δεν έχουν ακόμη ανυψώσει φράχτη.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ απάντησαν με ρίψη χημικών, απωθώντας τους μετανάστες στην ουδέτερη ζώνη, ενώ σύμφωνα με το Reuters τουλάχιστον ένας αστυνομικός έριξε προειδοποιητικά πυρά στον αέρα.