Άκρως επεισοδιακή η σημερινή συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τον Καρυδομάτη της Υπεράσπισης να επιτίθεται σε γερμανό δημοσιογράφο και σε μέλος του κοινού, την οποία χαστούκισε, κατά τη διάρκεια διακοπής. Όταν ο κ. Καμπαγιάννης ζήτησε τον λόγο από τον Καρυδομάτη, εκείνος κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.

Μετά από το περιστατικό αυτό, το κλίμα στην αίθουσα της δίκης, αλλά και στους διαδρόμους ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, με μέλη του κοινού, αλλά και δημοσιογράφους να είναι φανερά αγανακτισμένοι με την Υπεράσπιση. Η Πολιτική Αγωγή αποχώρησε πριν την οριστική διακοπή της σημερινής δίκης.

«Θα υπάρξει απόφαση της Πολιτικής Αγωγής σχετικά με τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της διακοπής. Το νέο αυτής της ημέρας ήταν η κατάθεση της κ. Καραγιαννίδου. Ωστόσο, συνέβη ένα βίαιο περιστατικό, περιστατικό ξυλοδαρμού σε βάρος γερμανού πολίτη που καλύπτει δημοσιογραφικά τη δίκη και μέλους του κοινού, η οποία χαστουκίσθηκε. Ο γνωστός Καρυδομάτης σφαλιάρισε μια κοπέλα, επισφραγίζοντας τις συνθήκες τραμπουκισμού από μέρους της υπεράσπισης. Αποχωρούμε από το δικαστήριο», ανέφερε ο κ. Καμπαγιάννης πριν την αποχώρηση της Πολιτικής Αγωγής.

«Οργανωμένη η επίθεση στον Φύσσα»

Νωρίτερα, η μάρτυρας κ. Καραγιαννίδου, είχε καταθέσει ότι «η επίθεση ήταν οργανωμένη από την αρχή μέχρι το τέλος», επισημαίνοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε ο Ρουπακιάς πάνω στον Φύσσα έδειχνε πως ήξερε πολύ καλά ποιος ήταν ο στόχος του. Παράλληλα, υπογράμμμισε πως δεν υπήρχε συμτπλοκή ανάμεσα σε Φύσσα και Ρουπακιά, καθώς ο τελευταίος τον αγκάλιασε και τον μαχαίρωσε χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι άλλο ανάμεσα τους.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη. Διαβάστε αναλυτικά την εξέλιξη της σημερινής δίκης