Η επιστολή της ΑΣΠΕ ζητά τη μη έγκριση του συμφώνου συμβίωσης για όμοφυλα ζευγάρια, χρησιμοποιώντας προκλητικό λεξιλόγιο. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν οδηγηθεί σε πορεία ζωής διαφορετική απ’ αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής  τους.

«Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο μεταβάλλεται το τιμιότατο ανθρώπινο πρόσωπο σε χρηστικό αντικείμενο και καθίσταται  εμφανής η προσπάθειά του να υποκατασταθεί ο ιερός θεσμός του γάμου με νομικές προβλέψεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κακοδαιμονία του ισχύοντος νομικού πλαισίου. Η ΑΣΠΕ δεν απορρίπτει από την κοινωνία τα άτομα εκείνα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και ενδεχομένως και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τα οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική απ’ αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής  τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.

Ο Χ. Καραγιαννίδης ζήτησε από τους υπόλοιπους βουλευτές να καταγγείλουν την επιστολή αυτή και τόνισε πως «οι κύριοι αυτοί μετά από μια εβδομάδα μας καλούν να κάνουμε το ρουσφετάκι τους για το επίδομα γάμου. Οι κύριοι αυτοί είναι φορέας με τον οποίο εμείς θα συνδιαλλαγούμε. Προσωπικά εγώ δηλώνω ότι τους απεχθάνομαι. Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια».