«Το δικαστήριο ικανοποίησε το αίτημα του ουκρανικού υπουργείου Δικαιοσύνης κι απαγόρευσε κάθε δραστηριότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος» στην ουκρανική επικράτεια, ανέφερε σε ανακοίνωσή του διοικητικό δικαστήριο του Κιέβου, το οποίο κατέληξε σε αυτή την ετυμηγορία χθες Τετάρτη
 
Το ΚΚ Ουκρανίας, δεν θα μπορεί πλέον να συμμετέχει σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση.
 

Петр Симоненко: Решение о запрете КПУ будет обжаловано в Европейском суде по правам человекаРешение о запрете КПУ, при…

Posted by Коммунистическая партия Украины on Thursday, 17 December 2015


Την απόφαση του δικαστηρίου κατήγγειλε ως  παράνομη, ο Πέτρο Σιμονένκο, ο πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Ουκρανίας. «Θα αγωνιστούμε. Θα εφεσιβάλουμε την απόφαση και προετοιμαζόμαστε να υποβάλουμε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από τον Σεργκέι Γκλάζιεφ, στενό σύμβουλο του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ως «ναζιστής» είχε επικυρώσει τον Μάιο μια σειρά νόμων που απαγορεύουν πλήρως την «κομμουνιστική προπαγάνδα» στη χώρα, περιλαμβανομένων όλων των σοβιετικών συμβόλων και τοπωνυμίων.

Την απόφαση επέκρινε έντονα η Διεθνής Αμνηστία

 
Με έντονο τρόπο η μη κυβερνητική οργάνωση καταδίκασε την απόφαση της ουκρανικής δικαιοσύνης, καταγγέλλοντας μια «κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι».
 
Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, η απόφαση αυτή «δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο» και πρόσθεσε ότι «με αυτή τη χειρονομία, η Ουκρανία πισωγυρίζει και δεν προχωράει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και του μεγαλύτερου σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».