Οι απόψεις του κ. Καμμένου για τα στρατιωτικά Λύκεια γυναικών, δεν αποτελούν προϊόν κάποιου νομοθετικού εργαλείου, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος, μιλώντας στο Βήμα Fm, ενώ έκανε λόγο για απόψεις που δεν βρίσκονται στην ατζέντα της κυβέρνησης.
 
«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης τέτοιες προτάσεις. Νομίζω ότι ήμουν παρών σε όλη τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή και γνωρίζω πολύ καλά και τον προγραμματισμό του Υπουργείου, ο οποίος, όπως σας είπα, έχει κατατεθεί», είπε χαρακτηριστικά.
 
«Η πολιτική της κυβέρνησης θα καθοριστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο. Δεν πρέπει να δίνουμε τόση έκταση στις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κ. Καμμένος και δεν θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, να χρησιμοποιούν τις δηλώσεις αυτές για να δημιουργήσουν ζήτημα από το πουθενά» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.
 
Ενάντια στο σχέδιο στράτευσης των γυναικών τάχθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ1. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται μόνο για μια πρόταση υπουργού που απέχει πάρα πολύ από το κυβερνητικό πρόγραμμα.
 
«Δεν πρόκειται για κυβερνητική θέση και δεν έχει συζητηθεί στα αρμόδια όργανα» ξεκαθάρισε και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά FM». Όπως είπε,«είναι προσωπικές απόψεις του κ. Καμμένου» και στη συνέχεια εξέφρασε την άποψη για μελλοντική κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης και των ανδρών.

«Δεν υπάρχει κάποια σκέψη στη κυβέρνηση για το θέμα αυτό ούτε κάποια συζήτηση», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης.

Αντίθετος με οποιαδήποτε σκέψη περί στράτευσης των γυναικών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος μιλώντας στο Κόκκινο, σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη και προέτρεψε «να τελειώνουμε» με τη συγκεκριμένη διαρροή. «Ας τη θεωρήσουμε ανέκδοτο», είπε χαρακτηριστικά και απέκλεισε την περίπτωση να έρθει ένα τέτοιο μέτρο στη Βουλή και να το ψηφίσει ο ίδιος, ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι η κοινωνία πρέπει να αποστρατικοποιηθεί, κι όχι να στρατικοποιηθεί επιπλέον.

 
Το σχέδιο του υπουργού Εθνική Άμυνας, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, περιλαμβάνει υποχρεωτική στράτευση γυναικών που διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό, καθώς και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες. Παράλληλα, το σχέδιό του για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπει δημιουργία στρατιωτικών λυκείων.