Μια φωτογραφία απεικονίζει διαδηλωτές έξω από το κτήριο της πρεσβείας και μικρές εστίες φωτιάς μέσα σε αυτήν, ενώ σε μια άλλη εικόνα διακρίνονται σπασμένα έπιπλα εντός της πρεσβείας, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ και social media.

Πάντως, διευκρινίζει το Reuters, δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί η γνησιότητα των εικόνων, κάποιες από τις οποίες δημοσιεύθηκαν από δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα του Ιράν.

Πληροφορίες για επίθεση στην πρεσβεία από την πλευρά των διαδηλωτών μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ το ρωσικό δίκτυο RT κάνει λόγο για βόμβες μολότοφ που πέταξαν οι διαμαρτυρόμενοι, με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο να απαντούν με χρήση χημικών.

Tα συλληπητήρια από τον σιίτη ιερωμένο του Ιράκ

Ο κορυφαίος σιίτης ιερωμένος του Ιράκ, ο Μεγάλος Αγιατολάχ Άλι αλ-Σιστάνι, καταδίκασε σήμερα την εκτέλεση στη Σαουδική Αραβία του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ-Νιμρ.
 
“Με μεγάλη θίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση για το μαρτύριο αριθμού αδελφών μας στην περιοχή, το αίμα των οποίων χύθηκε σε μια άδικη επίθεση”, αναφέρει ο αλ-Σιστάνι σε επιστολή που απευθύνει στον πληθυσμό της ανατολικής σαουδαραβικής περιφέρειας του Κατίφ, όπου κήρυττε ο αλ-Νιμρ.