Έχει σταματήσει κατασκευαστικές εργασίες στον Λόφο Περάματος και τις Σάπες, αλλά θα μπορούσε να τις ξαναρχίσει στο μέλλον, πρόσθεσε.

Τέλος, η εταιρεία μελετά αν θα αναστείλει στο μέλλον την επέκταση του ορυχείου στο Στρατώνι, στο οποίο απομένουν περίπου τρία χρόνια ζωής.

Ράιτ: Δεν περιμέναμε να πολιτικοποιηθεί το ζήτημα

«Δεν σκεφτόμαστε να προσφύγουμε στη διεθνή διαιτησία διότι οι διαφορές που έχουμε υπερβαίνουν αυτό το επίπεδο» σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ, σε συνέντευξη Τύπου. Τόνισε ωστόσο ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα.»

Πρόσθεσε ότι «ήρθαμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα επειδή υπάρχει εξειδικευμένο δυναμικό, υπάρχουν γεωολογικοί πόροι και θεωρήσαμε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι αρωγοί μας στην προσπάθεια. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι το πώς θα “κινηθεί” μία περιοχή. Έχουμε μεγάλη εμπειρία σε όλο τον κόσμο. Αυτό που δεν πήραμε υπόψη στην Ελλάδα είναι πώς θα μπορούσε να πολιτικοποιηθεί το ζήτημα της συγκεκριμένης επένδυσης, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως πολιτικό παιχνίδι. Αυτό δεν το είχαμε προβλέψει και γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ, το πρόβλημα δεν έχει σχέση με την επένδυση ή τις προβλέψεις της επένδυσης». 

Συντονιστικό Ιερισσού: Να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη

Το Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί κυβέρνηση και Δικαιοσύνη να μην υποκύψουν στον εκβιασμό της Eldorado Gold, η οποία κλιμακώνει τις πιέσεις της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η καναδική εταιρεία «κλιμακώνει τις τελευταίες μέρες την πίεση προς την κυβέρνηση, τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία και παρά το γεγονός ότι για χρόνια ισχυρίζεται ότι το έργο είναι πλήρως αδειοδοτημένο, παραδέχεται ότι δεν έχει λάβει όλες τις σχετικές άδειες».

Παράλληλα, αναφέρουν ότι το ερώτημα που τίθεται είναι το ««αν οι θεσμοί που θα έπρεπε να υπηρετούν τον πολίτη και το δημόσιο συμφέρον -όπως η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη- θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς».