Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε για δημιουργική ανανέωση του κόμματος, ώστε να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, ενώ στην αρχή της ομιλίας του ζήτησε από τους βουλευτές να χειροκροτήσουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για τον οποίο είπε ότι θα είναι ένας πολύτιμος συνεργάτες με τον οποίο θα συμπορευτεί.

«Ας μην ελπίζει σε συναίνεση»

 «Θα κερδίσουμε την μάχη των ιδεών απέναντι στον λαϊκισμό από όπου και αν αυτός προέρχεται», σημείωσε κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανευθυνότητα. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα», είπε  συνεχίζοντας «Δεν έχω εντολή να στηρίξω τον κ. Τσίπρα, αλλά να ασκήσω σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί τον τελευταίο κεφάλαιο του λαϊκισμού και του πολιτικού αμοραλισμού. Αυτό το κεφάλαιο εμείς θα κλείσουμε. Ας μην ελπίζει λοιπόν σε συναίνεση», ξεκαθάρισε. «Στήριξη α λα καρτ στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε, βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης δεν πρόκειται η ΝΔ να γίνει».

«Μοναδική αξιόπιστη λύση η Νέα Δημοκρατία»

«Ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε, δεν είναι ο ίδιος από τη στιγμή που οι 400.000 πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η εντολή τους είναι ενωμένη να προχωρήσουμε στην ανανέωση της ΝΔ, ώστε να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» , είπε ο κ. Μητσοτάκης, δεσμευόμενος ότι «Θα δικαιώσουμε τους πολίτες». «Να ενώσουμε και να ενσωματώσουμε τον χώρο της μετριοπάθειας, να χτίσουμε ένα πραγματικό κόμμα αρχών, μια ΝΔ που θα έχει το θάρρος να προσδιορίσει τι σημαίνει να είναι κανείς σήμερα πατριώτης, τι σημαίνει να είναι πολίτης. Ένα κόμμα που θα ενώνει δεν θα διχάζει, που θα τιμά το παρελθόν του αλλά θα μαθαίνει και από τα λάθη».
 
Αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θα διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό «για να μπορέσουμε μετά από προσυνεδριακό διάλογο να αλλάξουμε το καταστατικό ώστε να προσαρμοστεί στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας. Θέλουμε να εκφράσουμε τους πολίτες που αισθάνονται πολιτικά άστεγοι αυτούς που αναζητούν πολιτική στέγη στο κέντρο του πολιτικού φάσματος, ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ». 
 
Χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία μοναδική αξιόπιστη λύση για να βγει η χώρα από τα μνημόνια, επιτιθέμενος μάλιστα στον πρωθυπουργό για το θέμα των Σκουριών. «Αναρωτιέμαι τι θα πει ο κ. Τσίπρας στο Νταβός» , είπε. Προσχηματικό χαρακτήρισε επίσης και τον διάλογο για την Παιδεία, λέγοντας πως για την κυβέρνηση είναι απλώς ένα πεδίο άσκησης ιδεοληψίας. «Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις που θα εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό. Αν η κυβέρνηση δεν προσελκύσει τα επόμενα χρόνια επενδύσεις 100 δισ. ευρώ η χώρα δεν θα βγει από την κρίση», συμπλήρωσε.

Παράλληλα σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα δείξει το πρώτο στίγμα της αντιπολιτευτικής της τακτικής, στο ασφαλιστικό καθώς «Ο δήθεν υπέρμαχος των λαϊκών συμφερόντων ΣΥΡΙΖΑ τσακίζει τους νέους συνταξιούχους τους ελευθέρους επαγγελματίες. Αλλά κάθε μέρα που περνά διορίζει ημετέρους και συγγενείς και δίνει παράλογες αυξήσεις». Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ο λόγος που ο λογαριασμός του ασφαλιστικού είναι τόσο μεγάλος είναι η τραγική διαχείριση των δημοσίων οικονομικών το 2015. 


Ο Κώστας Τσιάρας υποψήφιος γραμματέας

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον Κώστα Τσιάρα ως υποψήφιο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τους Νίκο Δένδια, Γιάννη Βρούτση και Νίκη Κεραμέως, νέους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας.