Στην ανάγκη μιας αξιόπιστης μεταρρύθμισης για το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η δουλειά συνεχίζεται»
 
Αναφερόμενος στη συζήτηση που θα γίνει στο Eurogroup για την Ελλάδα, ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι η προσοχή θα επικεντρωθεί στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού της συστήματος. Αυτό που χρειάζεται είναι μια «αξιόπιστη μεταρρύθμιση, έτσι όπως ορίζεται από το Μνημόνιο», ανέφερε, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι καλή» 
 
Μέχρι σήμερα έχουν ψηφιστεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες τώρα τίθενται σε ισχύ, προκειμένου να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη, πρόσθεσε και επισήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, ούτως ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει «θετική συζήτηση» για το ελληνικό χρέος. 
 
«Γι’ αυτό χρειάζεται ένα αξιόπιστο μεταρρυθμιστικό σχέδιο στο συνταξιοδοτικό», είπε και καταλήγοντας σημείωσε ότι «θα δούμε ποιές είναι οι αναγκαίες παράμετροι, όμως είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε λεπτομερώς».
 
Η Ελλάδα αποδέχεται ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετέχει, λέει ο Ντάισελμπλουμ
 
Στη συνάντησή του με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης: «Ο υπουργός μού επιβεβαίωσε πως η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία», τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
 
Παράλληλα, χαρακτήρισε σοβαρή  την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το ασφαλιστικό, ωστόσο, επισήμανε πως μένει να φανεί αν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του συστήματος.
 
Έχει γίνει σκληρή δουλειά, μέχρι σήμερα, σημείωσε και δήλωσε χαρούμενος για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.
 
Σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση, υπογράμμισε πως «δεν θα μπούμε σε βάθος» αλλά θα γίνει ένας απολογισμός, ενώ για την συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είπε πως θα αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης