Ο διάλογος θα ξεκινήσει στις 15:00 το μεσημέρι, όπως αποφασίστηκε ύστερα από την ολοκλήρωση της συζήτησης της επερώτησης του ΚΚΕ και την σχετική αναφορά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Νωρίτερα, ο κ. Αποστόλου τόνισε πως «Εμείς θέλουμε να ανοίξουν οι δρόμοι του διαλόγου. Η βούληση υπάρχει. Η Βουλή έχει θεσμικές επιτροπές όπου μπορεί να γίνει ακόμη και διακομματικός διάλογος, όπως οι ίδιοι οι αγρότες ζητούν. Η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου μπορεί να συνεδριάσει και ν' ακούσει τους αγρότες. Τους καλούμε να ορίσουν εκπροσώπους τους και να 'ρθούν στο διάλογο στην Επιτροπή, όπου όλα τα κόμματα εκπροσωπούνται και θα είναι παρούσα και η Κυβέρνηση για να τους ακούσει. Και βέβαια, όποτε οι ίδιοι κρίνουν σκόπιμο, ο Πρωθυπουργός τους περιμένει».

Κλειστά τα Τέμπη

Οι αγρότες έχουν κλείσει τα Τέμπη από τις 10 το πρωί και αναμένεται να αποσυρθούν στις 10 το βράδυ, όπως αποφάσισε το μπλόκο.  Στις προθέσεις των αγροτών είναι να εντείνουν ακόμη περισσότερο τις πιέσεις προς την κυβέρνηση, γι’ αυτό και προσανατολίζονται ακόμη και σε κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ από το Σάββατο.

Μπλόκο και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Κλειστό και το αεροδρόμιο «Μακεδονία» από τις 19:00 έως τις 21:00. Αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν μπλοκάρει τη διασταύρωση που οδηγεί στον κρατικό αερολιμένα και η μόνη είσοδος και έξοδος από αυτό είναι μέσω του καζίνο που βρίσκεται δίπλα.

«Δεν αποκλείεται να μείνουμε και λίγο παραπάνω», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής στο μπλόκο, 'Αγγελος Τσαρτσαφλής, δίνοντας έτσι εκ νέου το στίγμα του «αιφνιδιασμού», στοιχείο που τις τελευταίες ημέρες χαρακτηρίζει ολοένα και πιο έντονα τις αγροτικές κινητοποιήσεις.