Την Πέμπτη, ένας σαουδάραβας στρατηγός υποστήριξε πως η χώρα του θα ήταν έτοιμη να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση στη Συρία αποφάσιζε ο υπό των ΗΠΑ συνασπισμός κατά των τζιχαντιστών.
 
Επιπλέον οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν πως πιστεύουν ότι η Τουρκία ετοιμάζει μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, επικαλούμενες τη συγκέντρωση στα σύνορα ανδρών και υλικού και το γεγονός ότι η Άγκυρα απαγόρευσε να πετάξει πάνω από το έδαφός της ένα ρωσικό αναγνωριστικό αεροπλάνο.
 
«Οποιαδήποτε χερσαία επέμβαση στο συριακό έδαφος χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης συνιστά επίθεση ενώπιον της οποίας θα πρέπει να αντισταθούμε», δήλωσε ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ και πρόσθεσε:
 
«Ας μην σκεφτεί κανένας να επιτεθεί στη Συρία ή να παραβιάσει την κυριαρχία της διότι θα τους στείλουμε πίσω στη χώρα τους, είτε είναι Σαουδάραβες είτε Τούρκοι, μέσα σε ξύλινα φέρετρα»
 
«Αυτή θα είναι η τύχη όποιου θελήσει να συμμετάσχει μαζί με τους τρομοκράτες στην επίθεση εναντίον της Συρίας», συμπλήρωσε.
 
Ο υπουργός λέγοντας πως επικαλείται τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, υποστήριξε πως μια κατάπαυση του πυρός είναι δύσκολη ή και αδύνατη πριν σφραγισθούν τα σύνορα με την Τουρκία και την Ιορδανία και πριν συμφωνηθεί ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν στη Συρία.
 
Σημειώνεται πως οι «αντικαθεστωτικές» ομάδες που πολεμούν εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ ανεφοδιάζονται μέσω τόσο της Τουρκίας όσο και της Ιορδανίας.